Sjokoladekake med spøkelser og digge saker

Lik
dsc_3233
Juhuuu…jeg fikk det GULE FORKLEET og ble UKENS MESTERBAKER, en av de beste kakene og beste sjokoladefondant sendte meg til topps i søndagens episode av HELE NORGE BAKER. Jeg ble faktisk så glad nå når jeg endelig kunne ikle meg «ledertrøyen». Hvilket var jaggu bra da jeg gikk ganske så målbevisst ut å sa at nå er det min tur:) Puhhh, tenker jeg nå. Men det skal sies at jeg har svart belte i sjokoladespising og barnebursdager, noe som absolutt er en fordel. Litt fjollete å bli så glad, men der og da så er det baking alt dreier seg om. Dessuten er det jo slik at jeg er med for å vinne, ikke for å delta. Gult forkle er hvertfall et skritt nærmere toppen…i hvertfall en uke fremover. Jeg skal kose meg og bake med gul forkleet mitt heeeeele neste uke:) Til alle som heier og sier fine ord til meg og om meg, tusen takk…alle skulle fått oppleve å få så mye positivt som det jeg har opplevd med dette hittil…DET ER KUN GØY!!!!

Her har du oppskriften på sjokoladekake med spøkelser og digge saker, som Camilla Johansen lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Røre:

  • 225 g romtemperert meierismør
  • 400 g sukker
  • 4 egg
  • 375 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ts natron
  • 1 plate 70% kokesjokolade
  • 3,5 dl kefir
  1. Smelt sjokoladen i vannbad.
  2. Pisk smør og sukker til smørkrem.
  3. Tilsett ett og ett egg.
  4. Ha i resten av ingrediensene og miks godt.
  5. Hell røren i to 24 cm smurte former.
  6. Stekes på 175 grader i ca. 45 min.

Glasur:

  • 200 g smeltet meierismør
  • 1 plate Dronningsjokolade
  • 2 ss kaffe
  • 400 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 egg

 

  1. Smelt smør, ha i kokesjokoladen til den smelter sammen med smøret.
  2. Ha det over i en bolle, tilsett kaffe, melis, vaniljesukker.
  3. Miks godt i kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett egget til slutt, og miks til karamellkonsistens.

 

Spøkelsemarengser:

  • 2 eggehviter
  • 20 g melis
  • 200 g finkornet sukker
  • 1 ts vineddik
  1. Visp eggehviter og sukker på lav hastighet. Øk hastigheten når det begynner å skumme.
  2. Tilsett vineddik og melis når konsistensen har blitt til stiv marengs. Visp litt til.
  3. Ta en sprøytepose i plast uten tut, og sprøyt ut høye spøkelseslignende topper på bakepapir. Sett i ovnen på 100 grader i 1 time.

Karamellisert popkorn:

  • 100 g popkorn
  • 1 ss smør
  • Salt
  • 1 dl sukker
  • 45 g smør
  1. Varm smør i pannen, slå over popkornet.
  2. Legg på lokk og la det poppe seg ferdig.
  3. Fjern alle upoppete frø.
  4. Ha sukker i en panne, la det smelte.
  5. Rør inn smøret i sukkeret, la det koke i 1 minutt.
  6. Slå karamellen i popkornskålen og bland godt. Prøv å få karamell på alle popcornene.
  7. Hell massen over på bakepapir og fordel det utover til avkjøling.
  8. Strø over litt salt.

Husk 1 kurv jordbær til å skive å ha i mellom lagene.

Montering:

  1. Sett den ene bunnen på et fat og legg et lag med glasuren på før den andre bunnen legges på.
  2. Hell over sjokoladeglasuren, fordel det over kaken.
  3. Sett på spøkelsesmarengsene, og pynt godt med jordbær og karamellisert popkorn.

EAT THE CAKE!!!

 

 

3 thoughts on “Sjokoladekake med spøkelser og digge saker

  1. Heia! Hadde ikke fått me mæ at du e me i det her programmet før ho Helga nevnte det på fb. Veldig artig:D! Kaka ser fantastisk ut, gjett om den skal prøves:). Masse lykke til videre!

  2. Hei, skal bake denne til konfirmasjon på lørdag, kjekt for alle ungene som kommer og gleder meg til å smake selv og. Lurer bare på hva du bruker for å lage ansikter på spøkelsene?

Legg igjen en kommentar