Juhuuu…jeg fikk det GULE FORKLEET og ble UKENS MESTERBAKER, en av de beste kakene og beste sjokoladefondant sendte meg til topps i søndagens episode av HELE NORGE BAKER. Jeg ble faktisk så glad nå når jeg endelig kunne ikle meg «ledertrøyen». Hvilket var jaggu bra da jeg gikk ganske så målbevisst ut å sa at nå er det min tur:) Puhhh, tenker jeg nå. Men det skal sies at jeg har svart belte i sjokoladespising og barnebursdager, noe som absolutt er en fordel. Litt fjollete å bli så glad, men der og da så er det baking alt dreier seg om. Dessuten er det jo slik at jeg er med for å vinne, ikke for å delta. Gult forkle er hvertfall et skritt nærmere toppen…i hvertfall en uke fremover. Jeg skal kose meg og bake med gul forkleet mitt heeeeele neste uke:) Til alle som heier og sier fine ord til meg og om meg, tusen takk…alle skulle fått oppleve å få så mye positivt som det jeg har opplevd med dette hittil…DET ER KUN GØY!!!!
Her har du oppskriften på sjokoladekake med spøkelser og digge saker, som Camilla Johansen lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.
Røre:
- 225 g romtemperert meierismør
- 400 g sukker
- 4 egg
- 375 g hvetemel
- 3 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1,5 ts natron
- 1 plate 70% kokesjokolade
- 3,5 dl kefir
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Pisk smør og sukker til smørkrem.
- Tilsett ett og ett egg.
- Ha i resten av ingrediensene og miks godt.
- Hell røren i to 24 cm smurte former.
- Stekes på 175 grader i ca. 45 min.
Glasur:
- 200 g smeltet meierismør
- 1 plate Dronningsjokolade
- 2 ss kaffe
- 400 g melis
- 3 ts vaniljesukker
- 1 egg
- Smelt smør, ha i kokesjokoladen til den smelter sammen med smøret.
- Ha det over i en bolle, tilsett kaffe, melis, vaniljesukker.
- Miks godt i kjøkkenmaskin.
- Tilsett egget til slutt, og miks til karamellkonsistens.
Spøkelsemarengser:
- 2 eggehviter
- 20 g melis
- 200 g finkornet sukker
- 1 ts vineddik
- Visp eggehviter og sukker på lav hastighet. Øk hastigheten når det begynner å skumme.
- Tilsett vineddik og melis når konsistensen har blitt til stiv marengs. Visp litt til.
- Ta en sprøytepose i plast uten tut, og sprøyt ut høye spøkelseslignende topper på bakepapir. Sett i ovnen på 100 grader i 1 time.
Karamellisert popkorn:
- 100 g popkorn
- 1 ss smør
- Salt
- 1 dl sukker
- 45 g smør
- Varm smør i pannen, slå over popkornet.
- Legg på lokk og la det poppe seg ferdig.
- Fjern alle upoppete frø.
- Ha sukker i en panne, la det smelte.
- Rør inn smøret i sukkeret, la det koke i 1 minutt.
- Slå karamellen i popkornskålen og bland godt. Prøv å få karamell på alle popcornene.
- Hell massen over på bakepapir og fordel det utover til avkjøling.
- Strø over litt salt.
Husk 1 kurv jordbær til å skive å ha i mellom lagene.
Montering:
- Sett den ene bunnen på et fat og legg et lag med glasuren på før den andre bunnen legges på.
- Hell over sjokoladeglasuren, fordel det over kaken.
- Sett på spøkelsesmarengsene, og pynt godt med jordbær og karamellisert popkorn.
EAT THE CAKE!!!
Heia! Hadde ikke fått me mæ at du e me i det her programmet før ho Helga nevnte det på fb. Veldig artig:D! Kaka ser fantastisk ut, gjett om den skal prøves:). Masse lykke til videre!
Hei, skal bake denne til konfirmasjon på lørdag, kjekt for alle ungene som kommer og gleder meg til å smake selv og. Lurer bare på hva du bruker for å lage ansikter på spøkelsene?
Hei, lure også på det med ansikt på spøklese og har du også jordbær mellom de to kakene?
Flott kake som min sønn vil ha i bursdagen.
Mvh Tine