Well, hello January, Bakerinnen blog is back! Vi starter det nye året med litt energi, for det trengs jaggu. Januar for meg er en litt «hang over» måned etter å ha vært gjennom duracell desember. Litt sånn kjipt for alt er over, man er litt forspist, det er litt kaldt, mye snø og i nord er det enda mørkt…jada sola kommer tilbake i januar, men drar du på jobb om morgenen så er det mørkt og kommer du hjem på ettermiddagen så er det mørkt. Sånn er det bare. Så da sørger frk. jordfreser Johansen (meg selv for tiden) for å lage müslibarer. Januar er perfekt for å være inne å lage gode ting på kjøkkenet. #liveterbestpåkjøkkenetijanuar
Müslibar har mye energi i seg og er perfekt å ta med seg på turer i skog og mark, men de er også god som en liten dessert siden de er søt og har mye god smak i seg fra nøtter og tørkede frukter. Guttene mine liker å ha disse med på sykkelturer, blir som en liten premie å vite at denne ligger å venter i sekken din og ikke minst påfyll til hjemturen. Så lag disse nå og ta de med deg på skitur nå om vinteren, hashtagger du med #bakerinnen på instagram så får jeg se hvor disse deilige barene befinner seg.
- 15-20 barer, kommer litt an på hvordan du deler de
- 1/2 vaniljestang
- 100 g sukker
- 100 g honning
- 100 g smør
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 50 g mandler
- 50 g solsikkefrø
- 50 g sesamfrø
- 75 g tørkede tranebær
- 75 g tørkede aprikoser
- 100 g tørkede fiken
- 175 g grove havregryn
- Skjær vaniljestangen på langs, og skrap frøene ut med en liten kniv. Bland frøene sammen med litt av sukkeret med kniven.
- Ha vaniljestang, sukker, honning og smør i en liten gryte, og smelt det sammen til smøret er smeltet. Rør godt.
- Finhakk pistasjnøtter, mandler, tranebær, aprikoser og fikener. Ha alle de finhakkede nøttene, frukten, solsikke- og sesamfrø i en stor skål. Bland det godt sammen med havregrynene. Tilsett smørblandingen og rør godt.
- Klipp til bakepapir så det passer i en ildfast form som måler cirka 18 x 20 centimeter. Legg papiret på bunn og sider. Fordel müslimassen i formen, og press den godt sammen og ut i kantene.
- Stekes i ovnen på 150 grader i cirka 40 minutter – avhengig av ovnen.
- La dette avkjøles til romtemperatur, gjerne til neste dag.
- Ta müslimassen ut av formen, og skjær ut biter.
- Bør oppbevares kaldt, holdbar ca. 14 dager i kjøleskap. Kan evnetuelt fryses.