Sitroncookies med sitrusglasur og lakris
Er det ikke deilig med litt syrlige friske smaker i vintertida? Om du lukker øynene kan smaken av disse ta deg med til en frodig sitronlund i Italia midtvinters, bare prøv. Ta deg en bit og lukk øynene. Disse cookiesene dufter himmelsk når de steker og du blir ikke skuffet når du smaker på de. Smaken av deilig og syrlig sitrus gjør disse cookiene anderledes. De overrasker på smak og er gjerne de du spiser to og tre av nettopp fordi det sylige gjør de så smakfull. Min venninne vil helst ha disse servert varm fra stekeplaten, hun kommer snøsende inn fra nabobutikken når hun kjenner lukta og så står hun klar til å smake. Du kan enten lage de og spise de akkurat som de er, eller du kan toppe de med limeglasur og lakrisgranulat som det står under i fremgangsmåten. Fritt valg.
- 250 g romtemperert smør
- 250 g sukker
- 2 egg
- 275 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 knivsodd salt
- 1 sitron (skallet av hele og saften av ½)
- Pisk romtemperert smør og sukker luftig i en mixer.
- Tilsett eggene et om gangen.
- Bland mel, bakepulver og salt og pisk det med i blandingen.
- Riv sitronskallet av på rivjernets fine side og pisk den i kakerøren sammen med saften fra den ene sitron.
- Ta en spiseskje og legg en skje for hver cookie på en bakepapirkledd plate. Anbefaler 9 på hver plate da de flyter litt ut ved steking.
- Stek cookiesene i ovnen på 170 grader i 13-15 min, til de er gyldne i ytterkant.
- Avkjøl kakene på en bakerist og oppbevar dem i en kakeboks.
- Ønsker du litt ekstra med de som blander du limesaft i melis slik at du får glasur, river over litt limeskall og drysser granulert lakris pulver på toppen.