Nøttemarengs med syrlig eplekrem

Lik

Høsten er kommet, en deilig tid med store forandringer i naturen. I nord er det første tegnet på høst at vi tenner lys, for plutselig er det ikke lyst hele døgnet. Jeg elsker forandringen mellom sommer og høst. Å kunne høste av naturen, bær og frukter…ja og ikke minst sopp. Vi her i nord kan jo ikke skryte av verken store eple eller plomme avlinger, men når norske frukter kommer i butikk da er det lykke. I dag er det en kake med eple, lag gjerne med litt syrlige epler da blir resultatet best. Du får smaken av nøtter i en crisp marengs, syrlig og fyldig krem med epler, før det hele toppes med en ny bunn med deilig karamell på toppen.

DSC_0178
Bunn:

  • 4 store eggehviter
  • 175 g sukker
  • 125 g grovhakkede hasselnøtter
  1. Stivpisk eggehviter og ha i  sukker litt og litt.
  2. Bland inn mandlene forsiktig.
  3. Legg bakepapir i langpannaå bre røren i to sirkler a 22 cm eller et rektangel som du deler i to.
  4. Stek kaka nederst i ovnen på 150C i ca 40  minutter.

Fyll:

  • 1 boks kremfløte piskes til krem
  • 1 boks seterrømme
  • 5 grønne epler i små terninger
  1. Pisk fløten til krem.
  2. Bland krem og rømme, ha i eplene

Karamellsaus:

  • 3 dl fløte
  • 21/2 ss mørk sirup
  • 11/2 ss vaniljesukker
  • 75 g melis
  1. Kok alt på svak varme i minst 30 minutter til en tykk masse.

Montering:

  1. Del bunnen i to.
  2. Bre eplekremen over den ene bunnen.
  3. Legg den andre bunnen oppå.
  4. Fordel karamellsausen med en skje på toppen.
  5. Legg på epler og litt hasselnøtter til pynt.

DSC_0186 DSC_0183

Legg igjen en kommentar