Høsten er kommet, en deilig tid med store forandringer i naturen. I nord er det første tegnet på høst at vi tenner lys, for plutselig er det ikke lyst hele døgnet. Jeg elsker forandringen mellom sommer og høst. Å kunne høste av naturen, bær og frukter…ja og ikke minst sopp. Vi her i nord kan jo ikke skryte av verken store eple eller plomme avlinger, men når norske frukter kommer i butikk da er det lykke. I dag er det en kake med eple, lag gjerne med litt syrlige epler da blir resultatet best. Du får smaken av nøtter i en crisp marengs, syrlig og fyldig krem med epler, før det hele toppes med en ny bunn med deilig karamell på toppen.
- 4 store eggehviter
- 175 g sukker
- 125 g grovhakkede hasselnøtter
- Stivpisk eggehviter og ha i sukker litt og litt.
- Bland inn mandlene forsiktig.
- Legg bakepapir i langpannaå bre røren i to sirkler a 22 cm eller et rektangel som du deler i to.
- Stek kaka nederst i ovnen på 150C i ca 40 minutter.
Fyll:
- 1 boks kremfløte piskes til krem
- 1 boks seterrømme
- 5 grønne epler i små terninger
- Pisk fløten til krem.
- Bland krem og rømme, ha i eplene
Karamellsaus:
- 3 dl fløte
- 21/2 ss mørk sirup
- 11/2 ss vaniljesukker
- 75 g melis
- Kok alt på svak varme i minst 30 minutter til en tykk masse.
Montering:
- Del bunnen i to.
- Bre eplekremen over den ene bunnen.
- Legg den andre bunnen oppå.
- Fordel karamellsausen med en skje på toppen.
- Legg på epler og litt hasselnøtter til pynt.