For en stund tilbake hadde jeg venninnekveld og serverte hjemmelaget is og verdens beste seige sjokoladesaus. Det var en morsom opplevelse for desserten ble så godt mottatt. Jeg hadde laget is for første gang etter jeg fikk isbolle til Kitchen Aiden, og testet det ut med stort hell. Jeg får ofte mye eggeplommer til overs ettersom jeg lager marengs av ulike slag, og nettopp de er super å få brukt i isen. Is er mye enklere å lage enn man tror, og så absolutt verdt det. Smaken kan ikke sammenlignes med de kjøpte…jeg er blitt helt frelst på islaging hjemme. Sausen går det gjeteord om, den er rett og slett helt himmelsk god, og blir brukt på forskjellige vis i dessertsammenheng. Sist jeg lagde den var det en «slikkepottfinger» nedi muggen og fikk med seg siste rest.
Jeg synes ferske bær smaker kjempegodt til isen, og der kan du nå for tiden bare fråtse i hva høsten har å by på av deilige bær.
Vaniljeis ala Hellstrøm
- 2 vaniljestenger
- 5 dl H-melk
- 2,5 dl kremfløte
- 200 gram sukker
- 6 eggeplommer
- Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene.
- Ha frø, stenger, melk og fløte i en kaserolle.
- Gi blandingen et forsiktig oppkok og trekk kasserollen av platen.
- La blandingen stå å trekke under lokk i ca 15-20 minutter.
- Pisk eggedosis av egg og sukker.
- Hell vaniljemelkeblandingen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen, mens du visper hele tiden.
- Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm opp til ca. 80 grader (jeg bruker termometer) husk å røre hele tiden.
- Rør til blandingen såvidt begynner å tykne. Temperaturen er viktig, blir blandingen for varm korner den seg.
- Sil blandingen og la den avkjøles helt i kjøleskap. Du kan gjerne gjøre dette dagen før.
- Kjør fløteblandingen i iskremmaskin til den har en kremete og fin konsistens. (jeg har kjøpt isbollen til Kitchen Aid tar ca. 20 minutter)
- Isen nyes med en gang eller helst etter 30-60 minutter i fryseboksen.
- Du kan fryse ned isen, men la den stå 15- minutt på benken før du servererden for å få den soft.
- Holdbarhet i fryseren er maks 3 uker.
NB. Har du ikke iskrembolle eller iskrem maskin så kan du sette den avkjølte blandingen i fryseren mens du jevnlig rører i blandingen til den har fått rett konsistens.
Sjokolade Saus:
- 125 gr. mørk sjokolade
- 75 gr. smør
- 1/2 dl. sukker
- 1/2 dl. sirup
- 1 knivsodd salt
- 1/2 dl vatten
- Bland alle ingridiensene i en kasserolle.
- Kok opp mens du rører til sjokoladen har smeltet.
- La den småkoke i ca. 10 minutt til den er blitt tykkere og blank.
- Servers varm eller kald.
TO AV MINE SØTE VENNINNER:)
ENJOY!!!!
Kan bare underskrive på at isen, og ikke minst sausen, var nyyyyydelig! 🙂
Mange fristende bilder og opskrifter på bloggen din som jeg ønsker å prøve. Kan du anbefale EN oppskrift (helst kake) som du er kjempe fornøyd med som jeg kan prøve? 😀
Isen og sausen er kjempegod! Takk for oppskrift:) Jeg har bare laget sausen en gang, men den stivnet slik at det ble umulig å få den fint på isen, har du noen ide om hva jeg kan ha gjort galt? Nå skal jeg prøve noen av småkakeoppskriftene dine. 🙂
Hei! Hvor mye saus blir det ca? Holder det til en isservering til 6-7 personer?