Ferien er over og man har spist og koset seg både hjemme og på ferie. Vi var i Frankrike i år og har virkelig koset oss med mat og søtsaker. Når man da kommer hjem og har fått i seg litt norsk mat så er man igjen klar for litt nye smaker, og denne pizzaen er virkelig god og smakfull, jeg tør å påsta at den er litt overaskende i smaken. Den er kjempe deilig til et forfriskende glass rosevin eller rødvin, og anbefales om du er litt matlei.
Pizzabunn 1 rund
- 1 1/2 dl vann
- 4 dl mel
- 1/4 gjær
- to klyper salt
- 2 ss olivenolje
- Smuldre gjæren i melet.
- Ha i salt og vann.
- Elt deigen i 10-12 minutt og ha oljen i mot slutten.
- Heves i 1-1/2 time.
- Kjveles rund og legges på setkebrett.
Fyll som skal stekes:
- 5 ss creme fraiche
- 1 neve frisk hakket basilikum
- 1/4 blåmuggost (Selbu Blå)
- 50 g parmesan revet
- 50-100 jarlsberg
- Rør basilikumen inn i creme fraichen.
- Smør blandingen utover pizzabunnen.
- Strø over ostene.
- Stek på 230 grader nederste rille i 10 minutt
Fyll som haes på til slutt:
- 6-7 skiver god spekeskinke
- 2 never salatblanding
- 1 pære i skiver
- 8-10 valnøtter grovhakket
- Balsamico
- Grovkvernet pepper
- Legg på salat og skinken oppå.
- Pærer legges i skiver og strø så over valnøtter.
- Drissle over Balsamico og grovkvernet pepper.
- ENJOY!!!
Denne er bare nydelig. Ble min favoritt 🙂
Ser deilig ut, nam-nam 😀 Du har mange gode oppskrifter!Klem Nanna