Da erklærer jeg kakemånenden for offisielt åpnet. Mai er måneden da det bugner av frodige kaker på forsiden av glansede magasiner, kakene er frodig både i størrelsene og mengder med bær og frukter som ligger strødd….eller drefset oppå som jeg pleier å si. Disse kakene som ser ut som kaker og som smaker som kaker skal ligger nok mitt hjerte nærmest, derfor elsker jeg mai og tenkte å dele noen av mine kakefavoritter som passer til denne måneden.
Ovnsbakt ostekake forbinder jeg med «the american way» å lage ostekaker på. Jeg synes konsistensen blir så utrolig kremete og myk, og med litt frisk topping så har du alle elementene som får min gane til å løpe løpsk. Definitivt en innertier på et kakebord, og kan lages 2-3 dager i forveien om du bare legger toppingen på samme dag. Trikset med ovnsbakte ostekaker er å skru temperaturen ned og heller steke litt lengre, også må den avkjøle helt i romtemperatur minimum, 4 timer før du setter den kaldt. Da får du en konstistens som blir perfekt.
Oppskrift:
BUNN:
- 200 g bixit havrekjeks
- 80 g smør romtemperert
- 1 dl grovhakket valnøtter (kan sløyfes om det er nøtteallergi)
- Kjør kjeks i foodprosessor til den er smulete, tilsett smøret og kjør det i lag med i foodprossesoren.
- Bland i nøttene og klem massen ut i en kakeform på 26 cm, ha bakepapir i bunnen.
- Sett ovnen på 180 grader og sett bunnen inn i 12 minutter.
- Ta ut og avkjøl bunnen litt før du har fyllet på.
FYLL:
- 400 gram Philadelphia ost
- 125 gram sukker
- 3 egg
- 3 1/2 dl seterrømme
- Sett ovnen på 140 grader.
- Pisk sukker, ost og rømme lett sammen.
- Tilsett ett og ett egg og miks det til det er blandet.
- Hell røren over bunnen og skru ned ned temperaturen til 100 grader i det du setter kaken inn i ovnen, la da kaken steke i 2 timer på 100 grader.
- Avkjøles minimum 4 timer i romtemperatur.
PASJONSFRUKTCURD
- 0,75 dl pasjonsfruktpure
- 3 eggeplommer
- 150 g sukker
- saft av 1/2 lime
- 80 g sukker
- 4 ss kaldt smør
- Bland alle ingredienser utenom smør i en kasserolle og rør hele tiden mens du lar det koke opp på litt over middels varme.
- Når curden har boblet i et minutt tar du den tilsides og tilsetter smøret mens du rører det ut i den varme blandingen.
- Avkjøl og bre det oppå den stekte kaken.
TOPPING
- 1 boks seterrømme
- 4 ss sukker
- 250 gram jordbær eller bringebær
- Pisk rømmen og sukkeret luftig til en bløt krem.
- Bre den ut på toppen av kaken.
- Del jordbærene og legg oppå kaken.
Verdens beste ostekake syns nu æ ?