Ovnsbakt ostekake med pasjonsfruktcurd og stivpisket rømme

Lik

IMG_0240

Da erklærer jeg kakemånenden for offisielt åpnet. Mai er måneden da det bugner av frodige kaker på forsiden av glansede magasiner, kakene er frodig både i størrelsene og mengder med bær og frukter som ligger strødd….eller drefset oppå som jeg pleier å si. Disse kakene som ser ut som kaker og som smaker som kaker skal ligger nok mitt hjerte nærmest, derfor elsker jeg mai og tenkte å dele noen av mine kakefavoritter som passer til denne måneden.

Ovnsbakt ostekake forbinder jeg med «the american way» å lage ostekaker på. Jeg synes konsistensen blir så utrolig kremete og myk, og med litt frisk topping så har du alle elementene som får min gane til å løpe løpsk. Definitivt en innertier på et kakebord, og kan lages 2-3 dager i forveien om du bare legger toppingen på samme dag. Trikset med ovnsbakte ostekaker er å skru temperaturen ned og heller steke litt lengre, også må den avkjøle helt i romtemperatur minimum, 4 timer før du setter den kaldt. Da får du en konstistens som blir perfekt.

IMG_0241

 

Oppskrift:

BUNN:

  • 200 g bixit havrekjeks
  • 80 g smør romtemperert
  • 1 dl grovhakket valnøtter (kan sløyfes om det er nøtteallergi)
  1. Kjør kjeks i foodprosessor til den er smulete, tilsett smøret og kjør det i lag med i foodprossesoren.
  2. Bland i nøttene og klem massen ut i en kakeform på 26 cm, ha bakepapir i bunnen.
  3. Sett ovnen på 180 grader og sett bunnen inn i 12 minutter.
  4. Ta ut og avkjøl bunnen litt før du har fyllet på.

FYLL:

  • 400 gram Philadelphia ost
  • 125 gram sukker
  • 3 egg
  • 3 1/2 dl seterrømme
  1. Sett ovnen på 140 grader.
  2. Pisk sukker, ost og rømme lett sammen.
  3. Tilsett ett og ett egg og miks det til det er blandet.
  4. Hell røren over bunnen og skru ned ned temperaturen til 100 grader i det du setter kaken inn i ovnen, la da kaken steke i 2 timer på 100 grader.
  5. Avkjøles minimum 4 timer i romtemperatur.

PASJONSFRUKTCURD

  • 0,75 dl pasjonsfruktpure
  • 3 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • saft av 1/2 lime
  • 80 g sukker
  • 4 ss kaldt smør
  1. Bland alle ingredienser utenom smør i en kasserolle og rør hele tiden mens du lar det koke opp på litt over middels varme.
  2. Når curden har boblet i et minutt tar du den tilsides og tilsetter smøret mens du rører det ut i den varme blandingen.
  3. Avkjøl og bre det oppå den stekte kaken.

TOPPING

  • 1 boks seterrømme
  • 4 ss sukker
  • 250 gram jordbær eller bringebær
  1. Pisk rømmen og sukkeret luftig til en bløt krem.
  2. Bre den ut på toppen av kaken.
  3. Del jordbærene og legg oppå kaken.IMG_0243

 

 

 

One thought on “Ovnsbakt ostekake med pasjonsfruktcurd og stivpisket rømme

Legg igjen en kommentar