Jeg har spist mange gulrotkaker på min vei, og jeg har også bakt mange på min vei, men nå er det over. Denne gulrotkaken er den desidert beste jeg har smakt, den sitter som ei kule på smak, saftighet, konsistens og er rett og slett PERFEKT. Jeg skal aldri bake en annen, this is it! Saftig og god med valnøtter og en syrlig limeostekrem med vaniljefrø i, kan ikke bli bedre! Oppskriften har jeg fått av min konditor Hilde som plutselig en dag bakte denne på bakeriet, og da var det gjort. Om det ble lønnsforhøyelse husker jeg ikke, men det har definitivt blitt gulrotkakespising på bakrommet, og aller mest av meg.
De jeg har bakt tidligere har vært okei, noen litt tunge, noen har vært for fluffy og noen har fått rårand inni, men ingen kan måle seg med denne høye kaken. Det er så deilig med slike skuffekaker som kan serveres litt rustikt i en langpanne eller oppskjært i biter. Du kan bare ta en serviett og græbbe tak i kakebiten og spise den som den er. Jeg liker det litt slik, ujålete og gjerne servert sånn at ingen har telling på hvor mange kakestykker jeg har plass til i min mage;) Jeg liker ikke å forsyne meg bare en gang, jeg er for flere runder rundt kakebordet.
Oppskrift:
- 6 egg
- 500 g sukker
- 220 g rapsolje
- 500 g speltmel siktet
- 2 ts kanel
- 2 ts hjortetakksalt
- 2 ts salt
- 3 ts bakepulver
- 200 g grovhakket valnøtter
- 600 g revet gulrot
- Sett ovnen på 190 grader
- Pisk egg og sukker til eggedosis i ca 10 minutter.
- Ha så oljen oppi i tynn stråle mens du pisker.
- Vend inn det tørre og bland det inn til en glatt røre, men ikke vend så mye at luften i eggedosisen blir borte.
- Tilslutt har du i gulrot og valnøtter og blander.
- Hell røren i en 30×40 form, husk å ha bakepapir nedi.
- Stekes i 55 minutter avkjøles i formen.
Kremtopping
- 100 g smør romtemperert
- 300 g philadelphia romtemperert
- 350 g melis
- 1/2 vaniljestang
- saft av 1 lime
- Pisk philadelphiaosten myk og ha i smøret og pisk videre til en glatt røre.
- Ha i melis, vaniljestang og lime og pisk til glatt og fin frosting.
- Bre kremen oppå kaken og topp med frisk rips, bringebær o.l
NB! Blir det klumper i frostingen og du bruker stålbolle å pisker i, da kan du bruke en gassbrenner og forsiktig varme på utsiden av bollen slik at smøret løser seg opp.
Husk at gulrotkaken smaker aller best romtemperert!
A1D122A3-6028-4026-82A92E7868623D32-83F75290-C186-43B0-B31B496242CD79BF
17257E78-817C-4FAE-A79F3B49502EB5E9-7A7256CC-8836-40D2-B14C909941324594