Sommersalat og perfekt grilltilbehør

Lik


Her i nord er været varierende om sommeren, spesielt juni kan ha dager som er kjempevarm og plutselig så kan du neste dag ha fyr i ovnen. Jeg blir litt værsyk men samtidig så er det kanskje nettopp derfor vi nordlendinger ser sjarmen i pessregn og motvind den ene dagen, og strålende sol og midnattssol neste dag. Variasjon er stor her oppe, men det er skaper jo litt magi også.

Som du skjønner så dukker sommeren opp med jevne mellomrom her i nord. Det er sånn at vi her i huset raskt endrer på menyen om været tillater grilling, og det blir en del grilling i løpet sommeren. Jeg synes det er deilig å lage maten ute, det lukter godt, blir mindre oppvask og man spiser gjerne litt annen type mat da. Det er jo viktig å ikke gå lei av tilbehøret og jeg elsker tilbehør. Det er mye å boltre seg i og det er viktig å være åpen for nye gode smaker.

Denne salaten hadde ei venninne med på grilling for noen år siden og jeg likte kombinasjonene. Den gang var det mårpølse men jeg er ikke så veldig glad i det, så den ble byttet med en italiensk salami hvilket ble enda bedre synes nå jeg. Det smaker deilig av sommer, og er du heldig og har de beste nord norske jordbærene da kan det ikke bli feil.

OPPSKRIFT

  • 4 nektariner deles i båter
  • 500 g jordbær deles i fire
  • 1 pakke Siliana salami fra Gilde i strimler
  • 250 g mascarpone ost
  1. Vask, rens og del frukten.
  2. Legg de på et fat eller ei fjøl.
  3. Strø over salamien og fordel biter av osten rundt på fatet.

One thought on “Sommersalat og perfekt grilltilbehør

  1. lagde rabarbra chutneyen din idag siden jeg hadde en del rabarbra,den ble skikkelig god:)aldri lagd før så ble overasket over den ble såpass god:)sikkert godt til grillmat,skullelaget dobbelt bare 🙂

Legg igjen en kommentar