Løk er faktisk en av de tingene jeg ikke klarer meg uten. Løk er høyst nødvendig i min matverden, det passer med det aller meste. Nå er jeg blitt helt hekta på syltet rødløk. Spis det til fisk, kjøtt, taco, pizza, på blings…ja der det kan puttes på alt, deilig grillet burger og til grillmat generelt. Det tar også tacoen til nye høyder, og en deilig avokadoblings toppet med rødløk er smashing. Det er så enkelt å lage, så her kommer oppskriften på deilig syltet rødløk.
- 2 rødløk i tynne skiver
- 1/2 dl eplesidereddik
- 1 dl sukker
- 1 1/2 dl vann
- 3 skiver ingefær
- 3 strimler sitronskall
- 1/2 ts salt
- Kvernet pepper
- Kok opp laket av eddik, vann, salt, sukker, sitron, ingefær og pepper.
- Slå så laket over rødløken og la det avkjøle.
- Hå på glass med lokk.
- Kan oppbevares kjølig i ca. 2 uker.