Sjokolade Cupcakes

Lik

Etter en deilig langhelg så kan det være hardt å begynne på igjen. Jeg har hatt ei fantastisk helg i lag med venninner i et gammelt NORDLANDSHUS på Tjeldøya. Jeg skulle egentlig bli en natt men det ble to for det var så koselig. Jeg våknet til frokostkaffe på nattbordet, nystekt egg og bacon, middag var forberedt og i kombinasjon med lange samtaler ut i de blå nattetimer så var det lett å bli to dager. 

Jeg er i det moduset for tiden, at akkurat de små hyggelige tingene, de gode øyeblikkene må man ta. De kommer ikke igjen. Så nå er jeg påfylt så det holder av all slags energi og vibber, og jaggu resulterte det i bakstduft hjemme også i dag. Ungene ble så glad, det måtte loves at en kunne finne plass i matpakken i morgen. Disse tromles i hop ganske raskt, og er ren og god på smak uten mikk makk;) Og husk at disse gjør hverdagen litt festligere, og noen blir ofte veldig glad for litt uventet søtt å spise. 


CUPCAKERØRE ca. 12 stk. 

  • 125 g rørsukker
  •  1 stk stort egg
  • 125 g hvetemel
  • Et knivsodd salt
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 45 g kakao
  • 1 dl seterrømme/creme fraiche
  • 0,75 dl melk
  • 1 1/2 ss rapsolje
  1. Visp egg og sukker luftig til eggedosis.
  2. Bland det tørre og ha i sammen med det våte. 
  3. Miks forsiktig sammen det til det blir en jevn røre. 
  4. Fordel i former. 

Stekes 200 grader i 17-18 minutt

SJOKOLADEKREM

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 3 ss kakaopulver
  • 100 g kokesjokolade
  • Ei klype salt
  1. Visp smøret luftig og ha i melis og visp ytterligere 4-5 minutt.
  2. Smelt sjokoladen og bland i resten av ingrediensene og miks til glatt og fin krem. 
  3. Fyll kremen i en sprøytepose og sprøyt små topper på cupcakesene.