Twistet brød med pesto rosso

Lik

Dette er et deilig smalfult brød som kan spises som det er eller serveres med suppe, salater og gryter. Disse twista brødene er saftig og med mye smak, smaken ligger i snurrer inni brødet og fyllet kan varieres. Selv har jeg brukt en rød pesto som vi selger på Bakerinnen. Denne deilige pestoen kommer fra Scicilia og er utrolig god og laget av ordentlig gode solmodne tomater.

Vi nordmenn spiser mye brød, og det å bake sitt eget brød er så absolutt verdt det. Godt brød er så artig å servere gjester, det blir liksom alltid snakk om brødet rundt bordet om du legger litt ekstra kjærlighet i å bake ditt eget. Enten kan du servere godt brød med godt smør til mens hovedretten gjør seg klar, eller server det til middagen, om det i tillegg er noe du kan dyppe brødet i som en gryte, ja da er lykken komplett.

 

Oppskrift

2 medium store brød eller 1 stort

  • 500 g hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 1,75 dl kaldt vann
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss honning
  • 20 g gjær
  • 55 g meierismør romtemperert
  • 1 glass pesto rosso
  1. Bland hvetemel, melk, vann,, salt, honning og gjær i en eltemaskin og la deigen eltes i ca. 10 minutter.
  2. Ha så i smøret i biter og la det lete i ca. 4-5 minutt til smøret er bladet med resten av deigen.
  3. Dekk til bollen med klede og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca 40 minutt.
  4. Ta deigen og kjevle den til et rektangel ca 45×25 cm og smør på pestoen.
  5. Ta et pizzahjul og lag strimler på ca. 3 cm. og legg sås strimlene oppå en annen.
  6. Del så bunkene på midten slik at du har 4 lengder med deigstrimler som ligger oppå en annen.
  7. Snurr  alle fire deigstrimlene og snurr igjen sammen to av deigsnurrene. Da har du snurret det til et brød, og gjør det samme med de to som ligger igjen.
  8. Legg de i en smurt brødfor og lar det etterheve ca. 30-45 minutter med klede over.
  9. Sett ovnene på 200 grader varmluft og la de to brødene steke 28-30 minutter, ta ut og avkjøl først i form 10 minutt før du legger de på rist.