BETROELSER OM FRANSKE MAKRONER

Lik

uten navn

Det hele startet en mørk desemberkveld lenge før makronbølgen som nå feier over landet…Jeg hadde nemlig kjøpt meg en litt rar bakebok som inneholdt oppskriften på makroner. Lite ante jeg om at dette var vanskelig, så med friskt pågangsmot inviterte jeg min bestevenninne på julebaking og tenkte at dette skulle bli mine nye julekaker. Uten et fnugg av ydmykhet klarte vi å bake de fineste rosa makronene, og fylte de med deilig jordbærfyll og var rent stolt over produktet. Å det var en HIT, alle elsket de. Å så fint som det var med pepperkakegriser med rosa sløyfe, og disse rosa makronene på fatene til jul, hele julebaksten harmonerte. Alle venninner skottet av misunnelse på disse nye franske «kakene» som vi kunne servere. Å vi lkte det:)) Så neste jul var det påan igjen med disse makronene…men noe skjedde den gangen og gangen etter der og etter der og etter der…De ble totalt MISLYKKET!!! Utallige oppskrifter ble prøvd og 37 grå hår senere, lignet de like mye på nattverdsoblater. Så jeg kastet mandelmelet i søpla og erklærte makron krigen for over, jeg skulle ALDRI ALDRI bake makroner igjen. Jeg skulle kjøpe de resten av mitt liv, og omså få de flybåren fra Oslo, for bake de skulle jeg ikke. Helt til jeg plustelig hadde mandelmel i hus igjen, og jeg så bort på «SWEET» bakeboken min med Roy Fares sitt forførende blikk som omtrent lokket meg ut i det. Det var som om han snakket til meg gjennom forsiden «min recept har du inte provat, och jag lovar dej…det er en svenska som måste til» sukk…Jeg satt på THE HERRYES og DIGGELO DIGGELEI ALLA TITTAR PÅ MEJ…og bakte…and it worked. Æ fikk de til, franske makroner, fantastiske deilige franske makroner, to ganger på rad. Det var som å ha sniffet melis for jeg var i rus…bakerus!!! Her kommer den idiotsikre oppskriften. Håper alle går i bakerus etter dette, og hvis dere ikke får til…ja…da får dere få smake mine:))

bilde 14

TIPS:

Ren bolle til eggehviten

Nøyaktig på gram, baking er kjemi:)

Tørking etter at de er sprøytet på bakepapiret

Supre sprøyteposer i plast kjøper jeg på OBS

Ha gjerne en makron du dytter og kjenner litt på, på slutten av steketiden.

bilde 9

MAKRONER 16 stk

30 g sukker

70 g melis

90 g mandelmel

90 g melis

70 g eggehvite

noen dråper farge

bilde 11

Sett ovnen på 145 grader. Bland sukker og 70 gram melis i en bolle. Bland mandelmelet og 90 gram melis i en bolle. Visp eggehvitene stive, og tilsett sukkerblandingen litt og litt. Visp til du får en seig marengs. Tilsett mandelmelblandingen, og rør til du får en glatt og jevn røre. Ikke vær redd for å blande det ordentlig. Jeg kjørte noen runder med vispen, og rørte tilslutt med slikkepott langs bunn og kanter.

Hell røren i en sprøytepose, og sprøyt ut 32 runde makorner på bakepapir. La de tørke i minimum 45 minutt før du setter de i ovnen. Stekes på 145 grader i ca. 15 minutt. Her må du sjekke at de ikke blir for lite eller for mye stekt. Jeg steker mine litt lengre for jeg har en ovn som alltid trenger lengere steketid enn oppgitt. La de avkjøle.

bilde 8 bilde 6

TRØFFELFYLL

150 g mørk kokesjokolade

100 g hvit kokesjokolade

30 g saft av granateple eller pasjonsfrukt

50 g fløte

20 g honning

40 g romtemperert smør

Hakk sjokoladen og legg det i en bolle. Kok fløten, honningen og fruktjuicen. Slå blandingen over sjokoladen og til sett klatter av smøret. Bruk stavmikser til å kjøre trøffelen glatt og smidig. Da blir konsistensen perfekt. Om du ikke har stavmikser så bruk slikkepott. Sett trøffelen til avkjøling i ca. 1 time. Sprøyt trøffelen ut på den ene halvdelen av makronen og klem andre halvedelen fast i den.

Bon apetitt, verdens beste «smågodt» kan nytes.

bilde 7

 

 

3 thoughts on “BETROELSER OM FRANSKE MAKRONER

  1. Disse var nydelige da gitt! Ser omtrent ut slik som de første franske makronene jeg smakte for….en uke eller to siden? Har alltid lurt på hva de smaker, for de ser så kjempesøt ut, men jeg elsker den deilige myke mandelmassen, mmmm 🙂 Men at det måtte ev SVENSKE til?! Haha, liker måten du skriver på! Klarte selv og lage syv sorter på nære nippet i fjort, er så koselig og bake ^ ^

Legg igjen en kommentar