GULROT og INGEFÆR SUPPE med FOUGASSE

Lik

bilde n

Høst er suppetid…deilige supper som varmer i høstmørket. Og ikke minst deilig ferskt brød som du bryter i biter og dypper i suppen.Kan det bli bedre? Supper er ofte sunt og veldig smakfult, og barna liker det veldig godt. Denne suppen er fra Tara smak, og blir veldig smakfull da gulroten og løken skal bakes i ovnen først. Det får frem og spisser smaken. Brødet er franskt, det er løvformet og kan smakesettes på mange måter, jeg har valgt rosmarin, timian og oliven. Har du mere igjen av fougasse brødet, er det deilig i matpakka med en god ost eller ferske tomater på…lykken er gode rester dagen etterpå;)

bilde k

Suppe

4 porsjoner

 

5 gulrøtter skrelt og skåret i terninger

1 fedd hvitløk revet

1/2 ss revet ingefær

1stk. sjalottløk hakket

1/2 ts spisskummin

1 ts korianderfrø

1 knivspiss cayennepepper

5 dl kyllingkraft/buljong

2 dl fløte

olivenolje

salt

litt vann

bilde m

TIL GARNERING:

cottage cheese

syltet ingefær

frisk koriander

Ha den gule løken, korianderfrøene, gulroten og hvitløken i en stor ildfastform. Gni inn grønnsakene med olivenolje, spisskummin og cayennepepper. Bak i ovn 150 grader til de er møre (det tar ca. 11/2-2 time sjekk gjerne underveis.

Surr sjalottløk i olivenolje i en kjele. Ha i de bakte grønnsakene og kyllingkraften. Kok opp og tilsett fløte. Kjør stavmixeren til du får en glatt og fin suppe. Juster med vann, og smak til med salt. For ekstra fylde kan du vispe inn 1 ss ekte meirismør.

Garner med cottage cheese, koriander og syltet ingefær.

bilde o

FOUGASSE

25 g fersk gjær

3 dl lunket vann

1 dl olivenolje

5 kvister fersk rosmarin eller 1 ss tørket

5 kvister fersk timian eller 1 ss tørket

1 ts maldon salt

1/2 dl durumhvete

8 dl hvetemel

1 dl sorte oliven

bilde l

Løs gjæren opp i vann og olivenolje. Finhakk krydderene og bland med væsken. Tilsett salt, durumhvete og hvetemel til deigen går i hop og blir myk og elastisk. Arbeid deigen i maskin i 15 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

Del deigen i to biter og kna olivene inn i deigene. Kjevle ut bitene til de blir ovale og ca. 2 cm tykke. Gjør noen snitt som går gjennom deigen i ett løvliknende mønster. Dra i deigen så snittene syns. Sett ovnen på 250 grader. La deigenheve under bakehåndkle i 30 minutt. Pensle brødet med olivenolje, strø over med maldonsalt og fersk timia, stekes midt i ovnen i ca 10 minutter til brødet er gyldent.

NYT!!!!

2 thoughts on “GULROT og INGEFÆR SUPPE med FOUGASSE

Legg igjen en kommentar