Pikekjøss

Lik

hallo 042

Pikekjøss, deilig marengs som er sprø men samtidig smelter på tunga. Et enkelt raskt alternativ. For når du haster mellom alskens aktiviteter som kreves i julen, og Tårnfrid faktoren sakte men sikker sniker seg over deg er det kjekt med noe som går raskt. Enten har du glemt glitter til luciafeiring eller nisseluen til nissefesten, du har nybakte rundstykker under armen for det skal du ha med deg til barn nummer to som har skolefrokost. Pluss litt uforutsette greier med tredjemann som er litt knock out for tida. Ja jeg har nesten tenkt at jeg skal søke etter en ekstra forelder i desmeber måned. Jeg hadde trengt det!!! Hjerteflimmer, puls, og svett panne før klokka er 0830 i dag fredag den 13, gjorde at når jeg kom på jobb følte jeg meg nesten trygg og rolig. Og for å si det sånn, blomsterbutikk i slutten av desember er ikke rolig og avslappende….men men det var dagens utblåsning. Her kommer oppskriften som jeg dedikerer til alle Tårnfrider der ute.

hallo 045

 

  • 3 eggehviter
  • noen dråper sitron
  • 1 / 8 ts salt
  • 2 ts vanilje ekstrakt
  • 115 gram sukker
  • 1 ss kakao

Pisk eggehvitene på medium hastighet, når det begynner å skumme tar du i sitron, salt, vaniljeesktrakt og tilsetter litt og litt sukker. Pisk til du får en seig og blank marengs. Ta 1 ss kakao og vend lett inn i marengsen, den skal ikke blandes helt inn. Ta en sprøytepose med ønsket tip og sprøyt ut meidum topper. Stekes på 100 grader i ca 40-45 minutt. Ta de ut og avkjøl. Ta litt kakao i en sikt og dryss over litt før servering. Oppbevares i kakeboks.

hallo 039 hallo 044

Har du lyst å lage rosa pikekjøss, så tar du ikke i kakao, men heller noen dråper konditorfarge. Sprøy ut små topper og vips så har du sukkersøte pikekjøss.

hallo 012 hallo 011

One thought on “Pikekjøss

Legg igjen en kommentar