BANANA BREAD

Lik

DSC_0237

Tre godt modne bananer har skottet bort på meg i noen dager. Skal vi bli til smoothie, eller skal vi bare råtne på rot??? men neida bananene skulle bli til et deilig bananbrød…jeg hadde nemlig funnet en oppskriften av Øyvind Lofthus på Åpent Bakeri, min favoritt baker, og da var det bare å mose bananer og røre sammen. Søndager er ganske opplagte bakedager, enten så pleier jeg å kaldeheve gjærbakst og få ferske rundstykker til frokost, eller så lagervi noe til dessert. I dag lagde vi bananbrødet, vi satt det i ovnen, så tuslet jeg og lillemor oss ut for å se om sola ville vise seg…og ja vi hadde satt deig til solboller også. De stod å hevet mens brød stekte og vi slikket sol. Effektiv baking, ja, men resultatet er glade ganer og en fryser med godsaker. Nå har jeg invitert meg og barn på middag til noen venner, og da er det jo bonus at jeg kan ta med solboller til dessert. Kjempelurt synes jeg:)

Oppskrift

 • 2 1/2 dl mos av bananer, ca 3 bananer
 • 1 ts natron
 • 200 g sukker
 • 125 g smør
 • 2 egg
 • 300 g hvetemel
 • 50 g kefir
 • 1 ss sitronsaft (jeg brukte rødappelsin i mangel på sitron)
 • valnøtter

Mos bananene godt bland i natron, rør godt om og la det stå å boble opp. Gjør så klar resten av deigen. Bland raskt sammen sukker og smør, det skal blandes men ikke bli fluffy. Tilsett eggene  og bland de godt inn. Ha i hvetemel, bananmos og kefir vekselsvis litt om gangen. Tilsett til slutt sitronsaften. Pensle en brødform med smør og  dryss lett med mel over. Bland gjerne inn noen valnøtter i deigen og ha den i formen. Legg valnøtter på toppen. Jeg hadde bare valnøtter på toppen, fordi barna ikke er så glad i det, og da lar det seg lett pille av:) Stekes 160 grader i ca. 1 time, jeg stekte mitt litt lengre. Server naturell eller med jordbærsyltetøy og salt smør. ENJOY

6 thoughts on “BANANA BREAD

 1. Banan brød er så godt! La merke til at du brukte kefir og ble skikkelig nysgerrig, kan ikke annet enn tenke meg at det blir bra 😀 Er utrolig glad i og lage bananbrød selv, med sukker og smør blandet sammen og smuldret over toppen slik at det karamelliseres i ovnen mmmm.

  Var hos en venninne i dag som hadde laget banan og appelsin brød-kake, skikkelig god 😀 *inspirert* x J

 2. Hei 🙂
  Lyst på banankake i dag og har ikke kefir 🙁
  Kan det erstattes med noe?
  Hjemme med en syk toåring så ut å kjøre i -25
  er ikke aktuelt.
  Tusen

Legg igjen en kommentar