NANBRØD

Lik

 DSC_0229 DSC_0231

Dette innelgget kunne startet som låta til Bjørn Eidsvåg «Det eneste hun ønska seg, var en indisk restaurant, med god mat. En deilig tandoori med nanbrød servert på fat, lykklig og stille…» osv. Indisk mat er himmelsk godt, de deilige krydrene, nanbrødet, raita ja også indisk øl….åhhh. Jeg hadde kunne spist det hele året. Vi drar jo alltid innom The Great India i Oslo, og heldigvis er det ikke lenge til vi skal dit igjen. I mellomtiden må man jo bare gjøre så godt man kan. I går lagde jeg en variant av Chicken Tandoori med ris, nanbrød og mangosalsa…også rømme og mangochutney. Det ble så FANTASTISK godt!!! Jeg spiste meg rett og slett glad, det er jo så deilig med litt andre smaker…er det ikke? Uansett akkurat dette nanbrødet har jeg bakt en gang før og da ble det så mange sukk og mmmmm at jeg må bare dele det. Så anbefaler jeg å lage en god rett til:) Jeg lager de stor, istede for små. Jeg liker ideen om å legge et stort brød på ei fjøl og så river alle av biter av det. Men det gjør man jo akkurat som man vil.

OPPSKRIFT 8 stk små/2 store

 • 500 g hvetemel
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 1 ss sukker
 • 0,5 pk tørrgjær
 • 3 dl yoghurt naturell (jeg har brukt matyoghurt og det var også veldig godt)
 • 4 ss nøytral olje
 • 1 stk egg romtemperert
 • 100 g smeltet smør
 • evt. koriander/hvitløk
 • maldonsalt/flaksalt

 

DSC_0232

Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel. Sett deigen til heving til dobbelt størrelse, ca 1 time.

Sett ovnen på max. altså grillen skal være på, og la det være et stekebrett inni slik at det blir forvarmet. Dette er riktig for å få det stekt fort. En ekte tandooriovn holder nemlig 500 grader, og en vanlig ovn kommer max opp i 300 grader med grillelement.

Del deigen ettersom du ønsker store eller små brød. Kjevle bitene omtrent en halv centimeter tykk. Jeg synes det er litt sjarmis at de ikke er perfekt i formen.

Stek etter eller to av gangen. Legg de på det varme stekebrettet. Sett det inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden. De kan blåse seg opp så mye at brødene kommer borti grillelementet, da må du sette det på midterste rille.

Det varierer litt hvor lang tid de skal steke, min ovn bruker 5 minutt. Følg med! Ta brødene ut før de svir seg.

Legg det stekte brødet på rist, ta det smeltede smøret og pensle over 2 minutt etter det er tatt ut av ovnen, strø over maldonsalt, hakket koriander. Ønsker du garlic-nan så tar du 1 fedd hvitløk og presser og blander i smøret og pensler på.

DSC_0235

2 thoughts on “NANBRØD

 1. Nyyydelig! Haha, likte din Bjørn Eidsvåg variant 😀

  Er helt enig med deg når det kommer til store brød som man kan bryte med de som står en nær, også smaker det liksom litt bedre også 😀

  Kommer det oppskrift på tandoori kylling da i fremtiden mon tro? Det er jo lov og håpe 😀 God helg! x

Legg igjen en kommentar