CAKE-SHOTS

Lik

bilde

Jeg har en slags mani på fine cupcakes former. Over alt hvor jeg er kommer jeg alltid hjem med noen nye former i ulike farger og varianter. Så er det jo hva man skal fylle de med?? Opplagt kan man jo bake cupcakes, men det er jo litt morsomt å finne på noe nytt. Så jeg lager cakeshots, med det mener jeg litt mindre porsjoner og gjerne flere deilige ting oppi. Det gode med disse er at du har plass til å smake på flere sorter, og for en kakemons er det absolutt et  yderst lite pluss. Disse skal jeg bake til en venn av meg sin 40 års dag har jeg tenkt. Fikk nemlig forspørsel på om jeg kunne fylle et etasjefat til  bursdagen med hva jeg ville. Dette er en stund til, men herremannen som skal feire er en meget dyktig kar på sitt felt så her må det planlegges og utprøves. Det skal leveres med god smak og lekker design. Å for å si det sånn stettfatet er STORT…ja på høyde med en person så da skal det bakes litt;) Det er en stund til men denne er allerde bestemt og vil dere prøve så er det bare og lage. Jeg garanterer at de blir borte:)

Oppskrift ca 15 stk

Nøttebunn

  • 75  g mandler grovhakket
  • 75 g hasselnøtter grovhakket
  • 150 g meirismør
  • 40 g mel
  • 80 g sukker
  • 1/2 dl eggehvite

Nøtter grovhakkes i foodprossesor eller for hånd. Smelt smøret, ta kasserollen av platen og tilsett det tørre. Pisk eggehviten stiv og vend den inn til alt er fordelt. Hell røren i en bakepapirkleddform på 26 cm. Stekes på 180 grader i 7-10 minutt.

Vaniljekrem

  • 1,25 dl fløte
  • 3,75 dl h-melk
  • 1/2 vaniljestang
  • 90 g sukker
  • 40 g maisennamel
  • 4 eggeplommer

Kok opp fløte, melk, vaniljestang og sukker. Rør sammen eggeplommer og maisenna, visp det inn fløtemelken, siles, kok opp igjen under omrøring og avkjøl. Får du klumper, sett på stavmixeren og kjør noen runder med den så vil det bli en glatt krem.

Sjokolademousse

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 3 eggeplommer
  • 4 dl fløte

Bland 1 dl fløte og eggeplommene, visp det sammen mens det kokes opp forsiktig. La det avkjøle til romtempratur. Visp 3 dl fløte krem og vend sjokoladeblandingen inn i kremen.

Topping

  • 1 kurv jordbær deles i to
  • 1 dobbelt daim finhakkes

Montering

Del bunnen opp i små firkanter på ca 2,5×2,5 cm. Sett koppene utover og begynn med en stor skje vaniljekrem i hver form, legg bunnen oppå, ha tilslutt noen skjeer mousse på toppen. Sett til avkjøling. Del jordbærene i to og legg på før servering, dryss daim over tilslutt.

 

Legg igjen en kommentar