Kylling i rød karri og kokosmelk

Lik

bilde 1

HURRY HURRY RICE AND CURRY:))) Åhhhh, lykken er stor når middagen er god. Jeg kan bytte bort mye, men middag MÅ jeg ha. Jeg elsker middag, og samles rundt bordet for å hvertfall prøve å høre hvordan alle har hatt i løpet av dager er i grunn høydepunktet på dagen. Det morsomste for tiden er min matglade treåring som kaller meg for kokk, i barnehagen sier hun mamma heter kokk…jeg må le litt og tenker at det kan jeg absolutt leve med. Så har hun en forhørsrunde på alle foreldre om hva de skal ha til middag, i grunn litt artig. Jeg antar at hun kanskje har fått et lite tips fra sin far om at hun holder seg «inne» med mammaen om hun kaller meg kokk:))

Så var det middagen, kylling i deilig fyldig saus av rød karri og kokosmelk. Fort gikk det og, vil anslå ca. 20-30 minutt, og tomme tallkerkener ble det fort ettersom alle likte det. Jeg lager denne retten i forskjellige varianter ettersom hvor god tid man har. I dag ble den slik:

Oppskrift 2 voksene og 3 barn

4 kyllingfileter i strimler

1 stor gul løk i skiver

1 søt paprika i biter

1 pose sukkererter deles i to på langs

1 ss red currypaste (liker du det ekstra sterkt har du mere i)

2 box kokosmelk

2 dl matfløte

1 dl kyllingfond

4 kaffirlimeblad

1/2 bit palmesukker

evt. frisk koriander om du har

salt og pepper etter smak

Stek kyllingbitene i olje, ha det over i en gryte. Ha den røde karripastaen i gryta og hell over kokosmelken og kyllingfonden. Slipp oppi palmesukkeret. Når det koker legger du i kaffirlimebladene, og har i matfløten. I mens steker du løken i panna, og har den i lag med kyllingen i gryten. Fres opp paprika og sukkererter som du har i rett før servering for å bevare sprøheten. Dryss over med koriander om du har.

Vi pleier å koke ris og ha til og evt. ha brød. Det er superdeilig fordi sausen er så god å dyppe brødet i…mmmm

Lurer du på hvor du får tak i palmesukker, kaffirlimeblad og currypaste så kjøpte jeg det på Asiatisk Matsenter og betalte under 100 kroner for det og da har du til maaaange middager.

Ujålete og foto fra Iphone men sånn er hverdagen hos the Uris:))

bilde 2

3 thoughts on “Kylling i rød karri og kokosmelk

  1. Åh dette så nydelig ut!
    Kan’ke slå feil med en god karri på en hverdag etter jobb, også trenger det ikke ta så lang tid heller 😀 Er veldig glad i og mekke en kinesisk type med sopp, kylling og potet, nam! Det er lenge siden jeg har hatt, kanskje på tide og lage det igjen 🙂 God onsdag! x

  2. Pingback: Ukens matblogger: Bakerinnen

  3. Pingback: Bakerinnen 2014 - BAKERINNEN

Legg igjen en kommentar