Eple og kanel ostekake med crumble og karamellsaus

Lik

IMG_0218

Noen ganger blir jeg så innmari glad…når gane, tunge, mage og smaksansene danser samba inni min kropp…DA betyr det at noe godt er fortært. Jeg trenger ikke finne opp kruttet når noen andre har gjort det, og denne kaken er laget etter oppskriften til min favorittsvenske Mr. Roy Fares.

Ovnsbakt ostekake er utrolig deilig, konsistensen er kremete og har ofte en litt sånn deilig rund smak i munnen. Denne har bare en så utrolig god smak av epler, kanel og kardemomme. Kombinasjonen av crispt, mykt, seig karamell og de chunkye eplebitene er i min munn PERFEKT. Hvis jeg i tillegg sier at vi på 2 dager har solgt 6 slike kaker så taler vel det for seg:) Har du lyst å prøve, så planlegg å lage denne dagen før den skal serveres, ovnsbakte ostekaker er alltid best når de får stå til de er HELT avkjølt i romtemperatur, og settes i kjøleskap etter det. Her kommer oppskrift.

IMG_0214

Paibunn

  • 110 g smør
  • 45 g sukker
  • 160 g hvetemel
  1. Smuldre ingrediensene sammen med hendene i en bolle. Kan også kjøres i en hurtigmixer om du vil det.
  2. Fordel deigen i en 22 cm springform, husk å ha bakepapir i bunnen.
  3. Stek bunnen på 160 grader varmluft i ca. 15 minutter.
  4. La bunnen avkjøles helt.
  5. Smør med smeltet smør på siden av springformen, fra bunnen og opp.

Ostekakefyll

  • 600 g kremost
  • 180 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 20 g hvetemel
  • 1/2 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 2 store epler, gjerne litt syrlige
  • 1 ss sukker
  • 1 1/2 ts kanel
  1. Ha i kremost, sukker, vaniljesukker, hvetemel og kremfløten i en mixer og visp det sammen.
  2. Tilsett ett og ett egg, mens du fremdeles visper.
  3. Rensk eplene fri for skall og del de opp i små terninger, vend de i kanel og 1 ss sukker.
  4. Legg ostekremen oppå den avkjølte bunnen.
  5. Strø over eplebitene på toppen.

Smuldretopping

  • 50 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 20 g havregryn
  • 60 g smør
  • 1 ts kardemomme
  1. Bland sammen ingrediensene for hånd, slik at du bare smuldrer det sammen, eller kjør det i foodprosessor.
  2. Fordel crumbelen over ostekaken før hele kaken settes i ovnen.
  3. Skru varmen på stekeovnen  til 160 grader, varmluft.
  4. Stek ostekaken i 45-50 minutter, til toppingen begynner å få litt farge og du kan kjenne at ostemassen begynner å bli ganske stiv.
  5. Skru av varmen og åpne ovnsdøra.
  6. La kaka stå videre i en time med åpen dør.
  7. Avkjøl kaken helt før du setter den i kjøleskap over natta.

Karamellsaus

  • 1,5 dl sukker
  • 1 dl fløte
  • 100 gram smør
  1. Smelt sukkeret forsiktig i en kasserolle til du får en brun gyllen farge.
  2. Ha i smøret og fløten.
  3. Kok opp til 119 grader, og avkjøl litt.
  4. Drissles over kaken med en skje tilslutt.
  5. Eventuelt kan også en boks kokt kondensert melk haes over.

 

EAT THE CAKE!!!

Legg igjen en kommentar