Fantastisk lam i curry

Lik

DSC_1766

Det er vel ikke til å stikke under en stol at jeg er glad i sterk mat og indisk kunne jeg spist syv dager i uka. Det er noe med krydderne og duften som gjør at jeg blir helt salig bare av tanken. Jeg forberedte meg til denne middagen, satte gryten på kok og gikk en tur på fjellet (jeg har Hinnstein rett utenfor døra). Så mens det putret i pannen så fikk jeg og familien trimmet litt i tillegg, hvilket øker både appetitt og energi.

Jeg lagde jo rabarbrachutney for en stund tilbake og dette er den perfekte matchen og spise det til. Lammekjøtt som er kokt lenge slik at det blir mørt, i deilig smakfull saus. Det er Kokke-Lises oppskrift, så denne skal jeg på ingen måte ta æren for, men heller formidle videre slik at flere kan få smakt på herligheten. Jeg serverte med ris, nanbrød og rabarbrachuteny.

DSC_1763

 

Oppskrift 4 personer

 

 • 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte)
 • 2 store gule løk
 • 2 hvitløksfedd revet eller knust
 • 1 ss revet ingefær
 • 2 grønne chili finhakket
 • 1 1/2 ts gurkemeie
 • 1 ts korianderfrø
 • 1/2 ts-1 ts chilipulver
 • 1 ts salt
 • 500 g tomater grovhakkede
 • 2 1/2 dl kokosmelk
 • 2 dl cashewnøtter grovhakket eller mortet
 • 1 neve koriander til topping om du har
 1. Mos løk i foodprossesor og fres den noen minutter i olje eller smør på middels varme.
 2. Tilsett krydderne og fres videre i et par minutter.
 3. Skru opp varmen ha i litt mere olje om nødvendig og stek kjøttet til det er brunt.
 4. Tilsett salt og tomater, legg på lokk og la det småkoke i 1 1/2-2 timer .
 5. Ha i litt vann underveis hvis det trengs.
 6. Tilsett kokosmelken før servering og la det småkoke i 5 minutter.
 7. Vend inn cashewnøttene og dryss over koriander.

DSC_1767

Legg igjen en kommentar