I helgen har jeg hatt besøk og det var et stor ønske om kake fra mesterkakebakern som Benjamin på 8 år kaller meg. Travel helg med masse kakeleveringer gjorde at vi lagde skuffekaken over alle skuffekaker, og slengte på litt karamellpopkorn på toppen. Benjamin som aldri hadde vært med å bake før fikk lovt å lage glasuren selv og karamellen som vi hadde i popkornet. Det som er artig med barn som baker er at de ser at fargene forandrer seg, at luktene kommer frem og at deig/glasur endrer seg ettersom hva man putter i, så de er ganske våkne på hva som skjer når man baker.
Denne kaken er ekstra saftig i og med at det er kulturmelk i den. Det er faktisk ingen egg i den, så om man har allergi mot det så kan denne være den perfekte kaken. Glasuren er det egg i, med der går det jo ant å lage en glasur uten. Det finnes flere oppskrifter som ligner, men denne er den som jeg synes blir aller best. Mine barn og deres pappa er ganske glad i «vanlig» kake som de kaller denne. Spiser du denne lun med et kaldt glass melk, ja da blir det ekstra godt synes vi. Her kommer oppskrifen på verdens beste skuffekake.
OPPSKRIFT
- 150 g smeltet smør
- 7,5 dl kulturmelk
- 6 dl sukker
- 4 ss kakao
- 1 ss natron
- 10 dl hvetemel
- Bland alle ingrediensene sammen i en mixer
- Legg bakepair i en langpanne.
- Hell røren i langpannen.
- Stekes på 175 grader i ca 35-45 minutt.
- Kjenn etter med en kakepinne om den er ferdig.
- Sett kaken til avkjøling i romtemperatur.
Glasur
- 200 g smeltet smør
- 120 g kokesjokolade
- 2 ss kaffe
- 400 g melis
- 3 ts vaniljesukker
- 1 egg
- Bland sammen smeltet smør, kokesjokolade, kaffe, melis og vanalijesukker i en bolle.
- Visp sammen til det blir blandet godt.
- Ha i egget og visp i ca 3-5 minutter til glasuren har en karamellkonsistens.
- Når kaken er avkjølt ca. 30 minutter brer du glasuren over kaken.
- Så topper du med ønsket garnityr, eller bare spiser den med ren glasur.