Saftig sjokolade skuffekake

Lik

DSC_1775

I helgen har jeg hatt besøk og det var et stor ønske om kake fra mesterkakebakern som Benjamin på 8 år kaller meg. Travel helg med masse kakeleveringer gjorde at vi lagde skuffekaken over alle skuffekaker, og slengte på litt karamellpopkorn på toppen. Benjamin som aldri hadde vært med å bake før fikk lovt å lage glasuren selv og karamellen som vi hadde i popkornet. Det som er artig med barn som baker er at de ser at fargene forandrer seg, at luktene kommer frem og at deig/glasur endrer seg ettersom hva man putter i, så de er ganske våkne på hva som skjer når man baker.

DSC_1781

Denne kaken er ekstra saftig i og med at det er kulturmelk i den. Det er faktisk ingen egg i den, så om man har allergi mot det så kan denne være den perfekte kaken. Glasuren er det egg i, med der går det jo ant å lage en glasur uten. Det finnes flere oppskrifter som ligner, men denne er den som jeg synes blir aller best. Mine barn og deres pappa er ganske glad i «vanlig» kake som de kaller denne. Spiser du denne lun med et kaldt glass melk, ja da blir det ekstra godt synes vi. Her kommer oppskrifen på verdens beste skuffekake.

DSC_1779

 

 

OPPSKRIFT

 

  • 150 g smeltet smør
  • 7,5 dl kulturmelk
  • 6 dl sukker
  • 4 ss kakao
  • 1 ss natron
  • 10 dl hvetemel
  1. Bland alle ingrediensene sammen i en mixer
  2. Legg bakepair i en langpanne.
  3. Hell røren i langpannen.
  4. Stekes på 175 grader i ca 35-45 minutt.
  5. Kjenn etter med en kakepinne om den er ferdig.
  6. Sett kaken til avkjøling i romtemperatur.

Glasur

  • 200 g smeltet smør
  • 120 g kokesjokolade
  • 2 ss kaffe
  • 400 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  1. Bland sammen smeltet smør, kokesjokolade, kaffe, melis og vanalijesukker i en bolle.
  2. Visp sammen til det blir blandet godt.
  3. Ha i egget og visp i ca 3-5 minutter til glasuren har en karamellkonsistens.
  4. Når kaken er avkjølt ca. 30 minutter brer du glasuren over kaken.
  5. Så topper du med ønsket garnityr, eller bare spiser den med ren glasur.

DSC_1777

 

 

Legg igjen en kommentar