Har du noen gang tenkt på hvordan du serverer maten til barna? At noen måter kan være mere morsomme en andre måter å spise på? At rå gulrot går ned på høykant men kokt ikke er like stor suksess? Jeg gjør av og til en litt ekstra innsats i hvordan tallerkenen ser ut, og ser at det er noe som det spises mere av om det bare er «dandert» riktig. Så vi har laget vår egen fish and chips variant, hvor alle mann er i produksjon. Isak fixer dressing, Dina kutter grønnsaker, Tilia prøvesmaker og husbonden dekker bord mens mor steker fisk og potet. Teamwork og god stemning blir det da på kjøkkenet. PLuss at middagen på dette viset går ned på høykant, det er ikke noen stor revulsjon over det…bare en litt annen måte enn hva jeg er vokst opp med…og litt friskere på fatet. Vel verdt å prøve
- Oppskrift 2 voksene 3 barn (matglade sådan)
- 1-1,2 kg torskefilet skjæres i strimler.
- 2 dl mel, salt og pepper etter smak, blandes på et fat.
- Vend fisken i mel blandingen og stek på panne til den blir gyllen og gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.
- Klem over litt sitron etter steking.
- 3 gulrøtter renses og deles i staver.
- 1/2 agurk deles i staver.
- 1 søt paprika deles i strimler.
- Sett alle grønnsakene i små skåler, slik at hver tallerken får hver sin skål.
- 12 mandelpoteter vaskes og deles i båter, vendes i 6 ss oilvenolje og strø over salt, pepper, evt. krydder etter ønske.
- Vend krydder og olivenoljen inn i potetene og stek de på 220 grader i 15-20 minutter.
- 1 pk creme fraiche
- 1/2 pk majones
- 3 ts karri
- 2 ts sukker
- 1/4 ts pepper
- 2-3 klyper maldonsalt
- 1 ts paprikapulver
- 1 fedd hvitløk presset
- Bland alt sammen og la det stå å trekke litt slik at smakene kommer frem.
En sann klassiker her borte som jeg bor. I mange pub’er er det «Fish Friday» og da går det i fish’n’chips så det suser! Nydelig servering, også så koselig at alle kan bidra 😀 x