HIMMELSKE BAGUETTER

Lik

bilde 2Mitt første innlegg er HIMMELSKE BAGUETTER…En ting er sikkert… hvitt, crispt, saftig og smakfullt brød er UMULIG å stoppe å spise! Rykende ferskt bakverk har jeg absolutt ingen motstandskraft mot, så da jeg en kveld (eller natt kl. 23.30) spiste en STOR nybakt baguette med deilig ost og fikenmarmelade, da tenkte jeg dette må jeg begynne å dele med noen… Super enkelt og superdeilig, og virkelig verdt å prøve. Siden dette er en oppskrift som du kan sette deig på tidlig på dagen, så kan du rekke både skitur, sykkeltur eller cafetur i mellomtiden:))
GRUNNOPPSKRIFT TIL 4 BAGUETTER

Deig 1 (polish/starter)

5 gr. fersk gjær Løs opp gjær i vannet
3 dl. kaldt vann Tilsett hvetemelet og rør til deigen
5 dl. hvetemel er slett, dekk til bakebollen og la
den stå i 4 timer eller i kjøleskap
over natten.
Deig 2

15 gr. fersk gjær
3 dl. kaldt vann
1 sats deig (deig 1 startern)
1 ss. salt
1 ss. sukker
7-8 dl hvetemel

bilde 3Løs gjæren opp i vannet, tilsett deig 1, tilsett så salt, sukker og til sist hvetemel til deigen begynner å gå ihop. Arbeid deigen i maskin på lav hastighet i ca. 15 minutter. La deigen heve under klede i 1 1/2 time. Sett ovnen på 240 grader, kna ut deigen og del den i 4 emner som du trykker ut til rektangler, ta tak i motsatt hjørne og snurr den i hop og klem til endene. Så tar du hele «deigpølsen» å snurrer/vrir den på nytt. Legg baguettene på et godt smurt baguettebrett (kjøpte mitt på Clas Ohlson) og la de heve i ca. 1 time. Pensle de med vann og strø over maldon salt og sesamfrø, snitt noen snitt på skrå i baguetten, sett platen inn i midten av ovnen. Senk tempraturen til 200 grader når de begynner å få litt farge (jeg gjorde det etter ca. 15 minutt) Stekes tilsammen i 30 minutter

21131_438047246285460_1101186662_n