HØSTMØRKE OG BOLLETID

Lik

 

Når høstmørket siger innpå er bakelysten ekstra stor. Når tre trøtte troll skal ha kveldsmat og jeg serverer rykende ferske boller, føles det som om min usynlige SUPERMAMMA KAPPE kommer på. Det er hverdagsluksus for barna, og det er fine stunder på kjøkkenet med god hjelp til smaking, utrulling og pensling. En bolle er faktisk ikke bare en bolle etter min mening, den ULTIMATE bollen skal være lett, luftig og saftig…og inneholde ekte meirismør…mine triks er å kjøre deigen i 12 minutt i kjøkkenmaskin for å få elastisk og smidig deig, og…dette er viktig for bekreftelsen på at jeg gjorde rett fikk jeg av en av norges beste bakere på et lite bakekurs…og det er nemlig og ALLTID smuldre smøret inn i melet!!!!!! Ikke smelte det og slå over melken. Smaken og konsistensen blir magisk hvis du smuldrer det.  Heving er også viktig for at de skal bli luftige og at smakene forsterkes, men slurver du med forheving vil du få gjærsmak på bollene…å det er ikke noe godt. Jeg har forsket meg frem til denne oppskriften, og den er servert mang en gang, og jeg har delt ut oppskriften i øst og vest. Så synes jeg selv jeg har verdens beste bollejury, nemlig tre lyslugger. Å de er helt objektiv når de sier at mammas boller er de beste:))

PS! Husk at deigen skal «slippe» bollen etterhver som den kjøres i kjøkkenmaskin. Deigen skal heller være litt løs, har du for mye mel blir deigen hard, og bollene tunge og kompakte.

DSC_0393

 

OPPSKRIFT

18/20 dl hvetemel (spar litt til utbaking)

1pk fersk gjær

2 dl sukker

2 ts bakepulver

200 gr meirismør

7 dl lunken h-melk

DSC_0387

Varm melken til den er fingervarm og rør ut den ferske gjæren. Smuldre romtemperert smør i hvetemelet, ha de andre tørre ingridiensene i lag med melet og smøret. Slå over den lukne melken. Elt deigen i kjøkkenmaskinen i 12 minutt. Ha klede over og la deigen forheve i 1 time på et lunt sted. Rull så ut bollene og la de etter heve i 30-45 minutt, pensle bollene med ett sammenvispet egg før du setter de i ovnen på 225 grader i 10-12 minutt. Avkjøles på rist.

DSC_0394

Fornøyde kids!!! TOMMEL OPP!!!

 

Legg igjen en kommentar