Sitronterte en av mine mest bakte kaker

Lik

 

Denne har jeg lagt ut på facebook tidligere, men nå da jeg har bloggen oppe å går så legger jeg den ut på nytt i og med at det er en av mine mest bakte kaker.
Jeg er vel en frustrert frue innimellom, eller kansje litt ofte…men for de som pleide å se serien Frustrerte Fruer, så husker vel alle Bree, hun rødhårete pertentlige fruen med en «litt» luguber side. Uansett.. hun påstod at hun bakte den beste Lemon Meringue Pie, å da tenker jeg…jaggu godt vi ikke bor i samme nabolag for jeg har nemlig den beste oppskriften og dermed den BESTE terten!!!! Dette er en av mine mest bakte kaker…selv har jeg bakt den så mange ganger at jeg kunne knytt forkleet foran øya og bakt i blinde. Min kollega sverger til den ved alle anledninger og gud skal vite at jeg har prøvd å introdusere nye kaker, men hun faller alltid tilbake på SITRONMARENGSTERTEN, og da er det den jeg stiller med og den blir alltid spist opp. Her er oppskriften:bildeTertebunn:
120 gr. smør
90 gr. melis
30 gr. mandel
1 stort egg
235 gr. melKjør mandler i foodprossessor, ha i smør, mel og melis og kjør det i lag med de hakkede mandlene. Ha i egget tilslutt men ikke bland det mer en at du ser at det er en jevn fin deig. Blander du tertedeig for lenge vil den krympe i paiformen. Sett deigen kjølig 1 time, ta den ut og kjevl den ut, legg den i en smurt paiform på ca. 28-30 cm. Stekes på 160 grader i 15 minutt.Sitronfyllet:
6 egg
300 gr. sukker
160 gr. creme fraiche
saft av 3 sitroner
revet skall av 1 citron
(jeg bruker økologiske sitroner siden skallet også brukes)Visp egg og sukker sammen, ha i creme fraiche, visp til det er blandet inn i røren. Tilsett til slutt sitronsaft og sitronskall. Slå blandingen forsiktig i tertebunnen. Senk tempraturen til 130 grader og stek videre i ca 35-45 minutt. Fyllet skal være litt «dissete» det setter seg etter du tar den ut av ovnen.Italiensk Marengs:
1 dl vann
250 gr. sukker
4 eggehviterKok vann og sukker opp til 121 grader. I mens det koker opp til rett tempratur tar du eggehvitene og pisker de stiv. Husk først på lav hastighet, så øker du på når eggehviten begynner å skumme. Slå så den varme blandingen i egghvitene mens kjøkkenmaskin går på høy hastighet, husk at da må vispene gå hele tiden slik at ikke du får «kokt» eggehvite. Visp blandingen til den blir romtemperert, tar ca 10 minutt. Bre marengsen over den avkjølte terten, lag rosemønster med gaffel. Tilslutt tar du gassbrenner og får frem det fine mønstret. Husk at det er mye sukker i marengsen så den blir fort brun.Så er det bare å NYYYYTE den friske gode smaken:

3 thoughts on “Sitronterte en av mine mest bakte kaker

Legg igjen en kommentar