Banoffie Pie

Lik

bilde 4

Høst og mørkt ute, Bakerinnen er tilbake fra ferie og klar for en smakfull og innholdsrik høst. Så jeg bare baker meg ut i det…her kommer høstens første oppskrift…

I morgen starter min lille frøken på storavdeling i barnehagen. Ganske vemodig med tanke på at tiden går så fort, og ikke minst de nære relasjonene som lille frøken har til de som jobber avdelingen, de som har holdt øye med henne, koset med henne og gitt henne den beste omsorg. De fortjener en kake tenker jeg!!! Så i morgen stiller vi med kake til alle de ansatte i barnehagen, for det er jo slik at de ansatte i en barnehage har en utrolig viktig rolle i et barns liv. Å jeg tenker at når man er fornøyd skal man vise det, så vi baker. En deilig Banoffie Pie…dette er så deilig, kjeksbunn, karamell, banan, krem og sjokolade i full symfoni. Jeg har bakt den før og det er ALDRI noe igjen. Dette er den kaken som er enkel å bake, ser fortreffelig ut, tar forholdsvis kort tid og de fleste har ikke smakt den før. Det er det motsatte av lavkarbo og det er nok nettopp derfor den er HIMMELSK!!! Skal du bake flere kaker til en eller annen anledning, så bak denne i lag med. Den skiller seg ut og som nevnt tidligere den er ikke veldig tidkrevende. Perfekt for en trebarnsmor:))))

Håper dere prøver, og gi meg gjerne kommentarer på bloggen (der er et kommentarfelt på hver oppskrift) og FB, positivt og konstruktiv kritikk mottas med takk. Jeg vil kun bli bedre, og til det trenger jeg dere!!!

 

Slik gjør du:

Bunnen:

200 gr. Gjende kjeks

100 gr. Gjende sjokoladekjeks

100 g smør

Knus kjeksen i en foodprossesor, smelt smøret og bland det i kjekssmulene. Hell blandingen over i en paiform, og fordel det ved å trykke det utover og opp langs kanten. La det avkjøle mens du starter på karamellen.

bilde 1

Karamell:

175 g smør

200 g sukker

1 boks Vikingmelk

(i noen oppskrifter på Banoffie Pie står det at du kan koke kondensert melk i boksen slik at den blir til karamell, men Vikingmelken er usøtet så derfor lager jeg karamellen på dette viset)

Smelt smøret, og ha i sukker. Rør hele tiden mens sukret smelter, dette tar noen minutter.

Når sukret er smeltet og det begynner å få en gyllen farge drar du pannen til sides og heller i vikingmelken mens du rører.

Når den kalde melken kommer over det varme smøret og sukret vil det bli litt klumper. Dette smelter når du drar pannen over på platen igjen og rører godt til det smelter inn i vikingmelken.

Jeg brukte en jernstekepanne og karamellen kokte på middels varme i ca 15-20 minutter etter at jeg hadde vikingmelken i.

Når den har tyknet og fått en gyllen farge slår du karamellen over bunnen og setter det til avkjøling.

 

3 bananer

Når karamellen er avkjølt tar du 3 bananer som skives i avlange skiver.

De legges oppå karamellen. Jeg pleier å spare noen for å ha på toppen.

bilde 3

1 pk fløte

Fløten piskes, gjerne med ballongvisp for å få en fløyelskonsistens på kremen. Når kremen er ferdig brer du den over bananene.

1 plate Selskapssjokolade

Kan høvles eller raspes. I dag gjorde jeg en vri ved å smelte sjokoladen, for så og smøre den over folie. Da må du la den stivne i kjøleskap, for så å brekke opp flakene slik at paien får en litt råere look. Sjokoladen skal oppå kremen.

SIM SALA BIM, DIGG IN!!!!!

 

 

2 thoughts on “Banoffie Pie

    • Har bare for kort tid siden funnet ut at søt kondensert melk får jeg ta i kun på innvandrerbutikker. Så derfor har jeg måttet lage en vri, men det er enklere og går fortere:) og smaker deilig:) takk for kommentaren, veldig hyggelig:)

Legg igjen en kommentar