Blåbærsnurrer

Lik

DSC_0020

Hver høst når bær og frukt begynner å modnes så forvandler jeg meg til KRØSE MAJA…jeg blir lykkelig av et spann fylt med blåbær, eller store kasser med blank og rød rips. Det å kunne høste inn av naturen er jo selve gulrota på sensommeren. I går var jeg rett utenfor huset mitt og plukket blåbær, og det er noen faste ting som må lages av de. Det ene er disse blåbærsnurrene, gjærbakst fylt med deilig nyplukket blåbær. Saftig bakst og den karamelliserte bunnen blandet med de syrlige blåbærene…et ord MAGISK!  Å gjett om det var noen lyslugger som ble fornøyd med kveldsmaten i går…FERSK GJÆRBAKST + KALD MELK = FORNØYDE BARN så er det bare å prøve selv, veldig godt og veldig enkelt.DSC_0012

Gjærdeig ca 30 stk.

18 dl hvetemel

1 pk fersk gjær

2 ts. bakepulver

2 dl sukker

200 gr. meirismør

7 dl lunken h-melk

Smuldre smøret i melet. Varm melken og løs gjæren ut i den. Ha sukker og bakepulver i melblandingen, hell så melken over og elt deigen i 8-10 minutter.

La deigen heve til dobbelt størrelse ca. 1 time.

DSC_0007

Når deigen er ferdig hevet deler du den i to, og kjevler ut et rektangel.

Fyll til en rulle:

3-4 dl blåbær

80 gr smeltet meirismør

1 dl sukker

kanel etter smak

Pensle smøret utover rektangelet, strø sukker jevnt over. Fordel så blåbærene slik at det ser ut som en «pizza». Så tar du den ene langsiden og ruller det tett sammen som en rullekake. Del så opp i skiver på ca 2 cm. og legg de i store muffinsformer. La de etterheve i ca. 30-45 minutt med klede over seg. Så gjør du det samme med den andre deigen.

Stekes på 200 grader i 15-20 minutter.

Vær sulten, hell i et kaldt glass melk, kjenn på den karamelliserte blåbærsnurren og DIGG IN!!!

DSC_0286

 

Legg igjen en kommentar