Jordbærterte ala Cafe Norden

Lik
420699_438942159529302_581422802_n
Når Bakerinnen drømmer seg bort til Danmark og København er det alltid et sted hun besøker…nemlig Cafe Norden…her nytes den fantastiske JORDBÆRTERTEN. Rene smaker er en nytelse å spise, spesielt når du kjenner de smelter sammen i munnen. Her er min egenkomponerte Jordbærterte 
Terteskall120 gr. Smør
90 gr. Melis
30 gr. Malte mandler
1 stort egg
235 gr. HvetemelBland smør i mel, ha så i melis, mandler og tilslutt egg. Ikke kna deigen for mye, da vil den krympe i paiformen. Sett deigen i kjøleskap 1 time. Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform.
Stekes på 170 gr i 15-20 minutt eller til du ser den begynner å bli gylden.
Når paiskallet er avkjølt smelter du 1 1/2 plate dronning sjokolade og 2 ss. nøytral matolje i vannbad, pensle så sjokoladen inni skallet. Avkjøl!!Vaniljekrem

400 gr. H-melk
150 gr. Fløte
110 gr. Sukker
1/2 vaniljestang
Blandes i kasserolle og kokes opp, lå stå å trekke i 15 minutt ved siden av ovnen.
100 gr. H-melk
60 gr. Eggeplommer
40 gr. Maizenna
Vispes ilag og haes over i den varme blandinga, la det koke opp men husk å røre i kremen hele tiden. Sil vaniljekremen og dekk til med plastfilm helt tett nedpå kremen for å unngå at det setter seg en hinne.
Pisk 1 dl. fløte til krem ta den avkjølte vaniljekremen og vend de sammen. Fyll skallet med vaniljekrem og tilslutt
legg på med masse deilig jordbær. ENJOY!!!!!!!!

Legg igjen en kommentar