Kjøttboller med fetaost

Lik

DSC_0599

Når det er helg har jeg ofte en plan om å få laget noe som kan brukes til middag i hverdagene. Disse kjøttbollene lager jeg så mye av at jeg har flere middager. Så lager jeg ofte opp pastasaus som jeg fryser, de to tingene sammen blir jo et deilig lite måltid som er laget fra grunnen av. Da ringer jeg hjem og ber kidsa å sette på middagen, og vi kan nesten sette oss rett ned å spise rett etter jobb. Hverdagsluksus for meg som til tider føler seg som Tårnfrid:)

Kjøttboller som er litt spicy, god fyldig tomatsaus og pasta al dente…Perfect match!!! Hvis du i tillegg har parmesan, fersk basilikum og godt brød , da er det helt komplett i følge min middagssultne mage:)

Oppskrift

 • 600 g kjøttdeig
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 chili
 • 1 beger apfetina fetaost med soltørkede tomater (de små blanke pakkene)
 • 1 neve fersk basilikum
 • 1 egg
 • salt og pepper etter smak
 • 1/4 paprika
 • 1/2 gul løk
 1. hvitløk, chili, basilikum, paprika og løk kjøres i en foodprossesor til det er finhakket
 2. Ha i kjøttdeig, egg og fetaost
 3. Kjør til du ser at det blander seg
 4. Varm en stekepanne med litt olje i
 5. Smør den ene hånden med olje og bruk en skje i den andre hånden til å forme småkjøttboller (oljen gjør at du ikke blir klissete)
 6. Stek en noen minutter på hver side slik at du får en crisp stekeskorpe
 7. Legg bollene i stekovnen på 180 grader i et ildfast fat mens du steker deg ferdig.

Tips:

Jeg steker de slik at de får en skorpe, så lar jeg de ferdig steke i ovnen, da synes jeg de blir saftigere.

DSC_0596

2 thoughts on “Kjøttboller med fetaost

Legg igjen en kommentar