Frozen peanut butter cream pie

Lik

DSC_0584

For en uke og helg…jeg er fylt til randen av inspirasjon og har møtt masse kjekke mennesker, nå gleder jeg meg til å ta fatt på neste uke. Men i kveld er det HELE NORGE BAKER, og vi benker oss foran tven hjemme, mens vi spiser og koser oss. Denne kaken lagde jeg forrige søndag. Frozen peanutbutter pie…jepp det er som å spise snickersis. Jeg ble så glad når jeg satte tenna i kaken og kjente at dette er sikkelig godt. Kjeksbunn, trøffel, peanøttostekrem…fryses og taes ut av frysern, ha på lettpisket krem, karamell og peanøtter…OH JOY. Det er godt, og som vanlig en av mine favoritter, salt og søtt, mykt og crunchy. Den er veldig inspirert av USA, og en forholdsvis mektig kake men jeg liker et godt stykke konfekt kake og en mørk god kopp kaffe til. Så konklusjonen er at liker du snickers, da bør du prøve denne.

DSC_0591

 

Oppskrift

Paiskall

  • 250 g oreokjeks
  • 60 g smør
  1. Skrap fyllet ut av oreokjeksen
  2. Kjør de i foodprosseor til smuler
  3. smalt smøret og tillsett det
  4. Ha blandingen  en paiform og klem bladingen fast inntil formen, gjerne med løs kant ca. 24 cm i diameter
  5. Stek i ovnen i 10 minutter
  6. Avkjøl

Mørk sjokoladetrøffel

  • 150 g mørk sjokolade
  • 150 g fløte
  • 50 g salte peanøtter
  1. Hakk sjokoladen
  2. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen
  3. La det stå i noen minutter og bland med slikkepott eller stavmixer
  4. Hell trøffelen i paiskallet og strø over peanøtter
  5. La den stå i fryseren til trøffelen har stivnet, det tar ca. 40 minutter

Peanøttfyll

  • 400 g philadelphia ost
  • 50 g fløte
  • 350 g fint peanøttsmør
  • 100 g sukker
  • 8 g vaniljesukker
  • 250 g fløte (2 1/2 dl)
  1. Visp ost, 50 g fløte, peanøttsmør, sukker og vaniljesukker fluffig
  2. Tilsett 250 g fløte litt og litt og visp til den får en kremaktig konsistens
  3. Fordel fyllet jevnt i paiskallet
  4. La paien stå i fryseren i minst 6 timer

Garnering

  • 300 g fløte (3 dl)
  • 1/2 box dulche de leche (kokt kondensert melk)
  • ca. 30 g salt peanøtter
  1. Visp fløten til krem og bre den over paien før servering
  2. Slå over karamellen
  3. Strø peanøtter på toppen

DSC_0585EAT THE CAKE!!!!

 

2 thoughts on “Frozen peanut butter cream pie

  1. Jeg må bare si det, jeg elsker deg i Hele Norge Baker. Den sprudlende energien din kommer lysende helt ut av tv’en. Heier på deg og den flotte bakinga di! 😀

Legg igjen en kommentar