MARSIPANEGG MED NØTTENOUGAT

Lik

47471_10153925751445183_1375880209_n

I går var noen av landets beste matbloggere på inspirasjons dag hos Idun inkludert meg og Hr Knutsen, hvor Odense sin produkter stod i fokus. Det var en fantastisk dag, og jeg kan ikke annet enn å skryte av mottakelse og opplegg de hadde ordnet for oss. Peter Kofod som er sjefskonditor hos Odense og innehar enorm kompentase om råvarer og teknikker var vår «læremester». Jeg kan ikke annet enn å skryte av han også. Utrolig moro med mennensker som er genuint interesert i faget sitt og som samtidig har en god evne til å formidle det videre til oss. Det ble mye latter og utveksling av gode ideer, mye inspirasjon og teknikkutprøving, smaking og smaking, litt intern konkuranse og masse gode samtaler. En liten pose med Odense sjokolade og div. produkter lå i en goodiebag, nå gleder jeg meg til å komme hjem å teste ut produktene. Resultatet er nok at det blir noen innlegg fremover som er søte og gode:) Sjokoladen er smakt på og smaken er topp, så den tror jeg blir mitt valg fremover.

DSC_0601

I går lagde vi marsipanegg men nøttenougat og med rent nougatfyll. Etterpå så dyppet vi de i smeltet sjokolade og toppet med hvit sjokolade og finhakket nøttenougat. De ble kjempefine, smakte godt…faktisk så godt at flere egg er vekk og det er fare for at vi har utviklet diabetes:) Min favoritt er de med nøttenougat som er crunchy på innsiden og blir som en liten overraskelse når du biter i de. Det som er så fint med dette er at om du setter deg rundt et bord, så kan barna være med på å lage eggene. Etterpå kan dere pakke de i fine små cellofanposer, legge de i tomme eggekartonger eller fylle de i fine glass for så å gi de vekk som små påskegaver til venner og familie. Det skal hvertfall The Uris (min familie) gjøre:)

Oppskrift 16 store egg med nøttenougat

  • 500 g Odense ekte marsipan (50% mandler som gir en utrolig god smak)
  • 25 g hakkete hasselnøtter
  • 25 g sukker
  • 25 g Odense nougat
  • 400 g smeltet sjokolade (gjerne 50%) (kan bruke mindre men da er det vanskeligere å dyppe eggene)
  • 50 g hvitsjokolade
  1. Hakk hasselnøttene
  2. Legg de i en stekepanne med sukker og karameliser nøttene over varmen
  3. Ha så i nougaten, det er viktig at den ikke kommer over 60 grader så ta gjerne pannen av platen i det du vender og smelter nougaten inn
  4. Legg blandingen på et bakepapir til avkjøling
  5. Del marsipanene opp i 16 biter og trill kuler av de
  6. Del kulene i to og trykk en fordypning med tommelen i hver halvkule
  7. Fyll nøttenougaten inn i fordypningen og legg den andre halvkulen over og klem til
  8. Rull til en kule i hånden og form etterhver til ett egg og legg de på et brett
  9. Smelt sjokoladen i vannbad og legg eggene i og slik at de blir dekket i sjokolade
  10. Fisk eggene opp på en gaffel mens du forsiktig får den overflødige sjokoladen til å renne av, bruk en annen gaffel til å la de skli av på papiret
  11. Legg de til avkjøling
  12. Smelt 50 g hvitsjokolade som du har over i tynne strimler
  13. Strø så over nøttenougatin
  14. Avkjøl
  15. EAT THE EGGS!!!

DSC_0602

 

One thought on “MARSIPANEGG MED NØTTENOUGAT

  1. Hei Camilla!
    Hei Camilla! Selv takk for en hyggelig dag hos oss på Idun igår! For en fin og inspirerende blogg du har. Hva er vel bedre enn hjemmelaget påskegodt med ekte marsipan? Ønsker deg en riktig god helg, og håper vi ses snart igjen 🙂

Legg igjen en kommentar