Kyllingsuppe i kokosmelk med eple

Lik

DSC_0383

Lørdag og hva skal man lage til kvelds? Jo i kveld kan du lage en smakfull kyllingsuppe med kokosmelk og deilige smaker som karri, eple, ingefær, chili. I dag har min sønn vært på sonerenn på ski med både 3 km og sprintstafett, så jeg tenkte at jeg må lage noe som varmer litt i kroppen. Noe som gir energipåfyll til sprettene skigutter. Så da ble det en god suppe. Faktisk så sa han tre ganger i løpet av middagen at dette var godt, og mere skal det ikke til for jeg er fornøyd.

Selv elsker jeg kokos, alt fra å ha det i mat til Bountyen og kaker som inneholder kokos. Da jeg var liten reiste vi med pappa på båten han jobbet på, han reiste blant annet i Afrika og jeg husker de lokale beboerene kom padlene med kokosnøtter, bananer og fersk ananas , og vi nordboere var jo i himmelen. Pappa kløvde kokosnøtter og jeg satt på dekk i solsteken og spiste kokos og drakk kokosemelk, jeg var forrresten den eneste som drakk kokosmelken. Synes kokossmaken er FANTASTISK, ja jeg har til og med kokosduftelys på badet så jeg er vel litt KOKOS, jeg liker så godt lukten og tror egentlig at jeg drømmer litt om de sørlige breddegrader bare av duften;)) men har du lyst å prøve suppen så kommer oppskriften her.

DSC_0384

Kyllingsuppe 7-8 porsjoner

 • 600 g kyllingfileter i strimler
 • 3 gulrøtter revet
 • 1 eple skrelles og rives
 • 2 ss ingefær rives
 • 1 chili finhakkes
 • 3 ts karri
 • 1 ts paprikakrydder
 • 1/2 purreløk hakket
 • olje til steking
 • 2 bokser kokosmelk
 • 2 dl fløte
 • 5 dl kaldt vann
 • 1 dl kyllingfond/eller 2 buljongterninger
 • salt etter smak
 • 1/2 brokkoli i små buketter
 • 125 g eggnudler knekkes i småbiter
 • 1/2 lime saften

Varm opp olje og ha i karrien (å ha karrien i oljen gjør at du får mest mulig smak frem av den), legg kyllingbitene i og stek de i den varme oljen. Ha så i paprikakrydder, chili, purre, ingefær, gulrot og eple og vend det rundt i pannen. Hell i vann, kyllingfond, kokosmelk og fløte. Klem saften av limen oppi. La det koke opp. Legg oppi nudlene og brokkolien og la det koke til nudlene er ferdige. 1-2-3 server med brød om du ønsker.

DSC_0385

One thought on “Kyllingsuppe i kokosmelk med eple

Legg igjen en kommentar