Troikakake

Lik

DSC_0383

Troikake er en luksuskake med alt hva smaksløkene begjærer. En alt i en opplevelse. Hele festen starter med en deilig mandelbunn, etterfulgt av sjokoladetrøffel, bringebærgele, marsipan og sjokolade on the top…ja du leste riktig!!! O`lord det er godt, vanvittig godt. Men det skal sies at jeg elsker sjokolade og konfektkaker:)

DSC_0389

Torsdag hadde jeg litt av en dag…hvilket resulterte i BAKE-YOGA…inspirert av en inspirerende yoga venninne som jeg hadde en berikende samtale med i nattens mulm og mørke. Skjønt enig om at alle hadde sine «yoga» metoder for å stresse ned og bli relaxed, og min er baking. Baking er et univers der jeg føler meg i ett med meg selv. Ja det høres litt klisje ut, og noen ganger er jo selvfølgelig håret til værs og det ryker av øra for jeg plages med noe…og ja jeg er nordlening med temprament så jeg kan bli riktig rødglødende og svett i panneluggen. Men når andre ting er gått trått i løpet av en dag, da kan jeg komme hjem og forsvinne inn i mitt bakeunivers når huset har tatt kveld. Da er det min tid, sukker og mel, sjokolade og frukter, ja for meg er det = energi.

Så etter å ha våknet klar for å få tre barn i skole og i barnehage, frokost og lunsj, tannpuss og morgenstell…ja det er ALDRI god tid på morgenen i vårt hus…så plutselig hører jeg et rabalder og springer ned for der står min sønn med en hel kjøleskapsdør i handa. Hvem klarer å slite ut ei kjøleskapsdør? Det har jeg aldri hørt om, og jeg akter ikke å ta det som et tegn på at man er for ofte inni det kjøleskapet. NEI, jeg tenker da er det tid for fornyelse på kjøkkenet. Så morgenen ble alt annet enn hyggelig, men det gikk bra. På vei hjem fra jobb kjenner man at det er nesten som man ikke har trukket pusten i løpet av hele dagen, og det på bakgrunn av en lettere hysterisk start på dagen. Så jeg bare kjente at når unga var i seng da ble det baking…derav BAKE-YOGA, jeg er nemlig avslappet nå. Klar for en ny morgen og en ny dag!!! Resultatet ble en Troikakake, jeg ELSKER konfektkaker. Det er så utrolig mye deilig inni  de. Tenke seg å få nøttebunn, trøffelkrem, gele, marsipan og sjokolade. ALL WHAT WOMAN WANTS!!! Dessuten så synes jeg denne kaken ofte er en motsetning til andre kaker på et kakebord. Ofte er det ostekaker og kremkaker, og da gjør en konfektkake et kakebord komplett!!! Denne tok jeg med til Gerd, som viste seg og ha Troika sjokolade til favoritt, da snakker man om å treffe:)

DSC_0384

 

TROIKAKE

Bunn:

 • 200 g mandler males
 • 200 g melis
 • 3 eggehviter piskes stiv

Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn mandler og melis. Legg bakkepair i bunnen på en 24 cm form og smør kantene, hell røren i og sett i ovnen og stek på 170 grader i ca. 30-35 minutt. Sett til avkjøling. Ikke ta bunnen ut av formen!!!

Trøffelkrem:

 • 75 g melis
 • 1 dl vann
 • 3 eggeplommer
 • 150 g mykt smør
 • 100 g sjokolade smeltet
 • 1 ss kakao

Melis og vann kokes opp i kasserolle til det blir litt seigt i 5-8 minutt. Avkjøl litt mens du pisker opp eggplommene. Hell så i det varme sukkerlaket i  eggeplommene mens du pisker på full hastighet. Viktig at du heller i en tynn stråle mens du pisker. Pisk godt. Ha i den smeltede sjokoladen, og så har du smør i små klatter mens det piskes på full hastighet. Til slutt kakaoen og fortsett å la mixeren gå til en luftig trøffelkrem. Bre trøffelkremen over den avkjølte bunnen og sett til avkjøling. Ha alt i kakeformen, fortsett å ha kakeringen på.

Gele

 • 1 pk bringebærgele
 • 3 dl vann

Kok opp gelen, la den avkjøle men ikke stivne. Hell den forsiktig over trøffelkremen og la den stivne. Sett kjølig.

Marsipan

 • 300 g god marsipan

Kjevles ut til en sirkel som er litt større en kakeringen. Legg marsipan oppå gelelokket og skjør den til i ytterkanten

Sjokolade

 • 150 g mørk sjokolade
 • 2 ss nøytral matolje

Smelt sjokolade i vannbad, ha i matoljen og rør den glansfull. Smør sjokoladen på toppen av marsipan og la kaken stå i formen til sjokoladen er stivnet. Varm en kniv og skjær langs kanten av kakeringen. Sett kaken på et lekker fat, kok god kaffe og ring venner så har du kaffeselskap med deilig kake.

DSC_0399

2 thoughts on “Troikakake

 1. Pingback: Dessert | Pearltrees

 2. Hei

  Ser ut som en knallgod kake. Hvordan gjør du det egentlig med bunnen? Når er det naturlig og fjerne bunnen av formen? Kan jeg fjerne den når den er avkjølt og bare beholde kantene på formen, eller trøffelkremen for rennende?

Legg igjen en kommentar