Lakris og sjokolade cookies med havsalt

Lik

DSC_0746

Lakris er en undervurdert smak…det er så mye godt du kan lage av det. Jeg har laget to ting i dag, men jeg sparer den ene og poster deilige cookies med en forførende lakris smak. Jeg står på jobb og selger Johan Bülow lakris og det har inspirert meg innmari. Jeg elsker de ferdige lakrisboksene, de er rett og slett vanedannende…og hver gang jeg åpner en boks tenker jeg IKKE på Grethe Roede. Det kan jeg bare si. Det er en så ren og god lakrissmak som bare setter alle smakspunkter på tungen i sving, smaken utvikler seg mens du spiser. Det er rett og slett fantastisk. Jeg valgte å strø litt maldoon salt over cookiesene, som gjorde min munn full komplett. Lakrispulveret selger jeg på HjerterDame, ellers så finner du det i velassorterte butikker.

Oppskrift ca. 20 stk.

 • 150 g mykt smør
 • 250 g rørsukker
 • 75 g brunt farin
 • 2 egg
 • 1 knivsodd salt
 • 300 g hvetemel
 • 5-6 ts fint lakrispulver
 • 120 g grovhakket mørk sjokolade
 • 75 g grovhakkede ristede mandler

DSC_0729

 

DSC_0734

 

 

 1. Rør smør og sukker godt sammen
 2. Tilsett eggene, et av gangen og rør godt i mellom
 3. Bland resten av ingrediensene i og blan det godt
 4. Forvarm ovnen til 200 grader
 5. Ta to skjeer og fordel røren i små hauger og klem de flat
 6. Stek kakene i ovnen i 8-9 minutter, hold øye med de underveis
 7. Ta cookiesene ut av ovnen, la de ligge på stekebrettet å avkjøle litt før du flytter de over på rist
 8. EAT THE CAKE!!!!

DSC_0747

DSC_0748

2 thoughts on “Lakris og sjokolade cookies med havsalt

Legg igjen en kommentar