SMØRGOSTÅRTA MED SKALLDYR

Lik

DSC_0646

Her i huset er minste prinsessa 4 år i morgen, og smørgostårta er en av de tingene jeg stort sett serverer. Det er så himla godt, og det rekker til mange voksene. Nå er det blitt en tradisjon så jeg får spørsmål i forkant om jeg skal lage den, for da kan gjestene glede seg litt ekstra. Denne er fylt med laks, egg, krepsehaler, reker, dill, majones, cremefraiche…fikk du vann i munnen??? Ja det skjønner jeg, første biten du spiser tar deg med til Skagen, du kan nesten høre måkeskrik og kjenne havlukten…en liten smak av sommer midt i mars er vel ikke å forakte. Druene på toppen er søte og gode og faktisk et must. Jeg pleier å ha ekstra druer i reserve for det blir aldri nok.

OPPSKRIFT STORT REKTANGULERT FAT

  • 2 1/2 loff
  • 8 kokte egg (5 hakkes i biter)
  • 400 g reker (300 g hakkes i biter)
  • 200 g krepsehaler (hakkes i biter)
  • 300 g røykelaks (skjæres i biter)
  • 4 ss dill (finahkket)
  • 1 boks salatblader
  • 1 pk druer
  • 1/2 sitron i skiver
  • 1 1/2 cremefraiche
  • 1 1/2 ekte majones
  1. Loffen skjæres fri for skorper
  2. Loffen deles i 3 på langsiden og tilpasses fatet
  3. Bland Creme Fraiche og majones og smør på første loff laget
  4. Strø over 2 ss dill
  5. Ha 5 hakkede egg og 200 g røykelaks i biter på første lag
  6. Legg på lag nr. 2 og smør på creme fraiche og majones blandingen
  7. Legg på 2 ss dill, 100 g hakkede krepse haler og 300 g reker
  8. Legg på lag nr 3 som er toppen
  9. Smør resten av crem fraiche og majones blandingen på toppen og yttersiden. Har du for lite må du blande litt til
  10. Del og tilpass salatbladene og trykk de fast rundt kanten
  11. Pynt toppen, med restene av egg, reker, røykelaks. Legg gjerne i mønster.
  12. EAT THE CAKE!!!

Ta en kald god hvitvin som passer til skalldyr og hell i glasset, finn et lekkert fat og skjær deg et stort stykke. NYT!!!

DSC_0649

 

2 thoughts on “SMØRGOSTÅRTA MED SKALLDYR

  1. En slik en lagde jeg til navnefesten til minstemann. Ble veldig populær der også! Og moro å pynte er det også 🙂
    Av skorpene lagde jeg snacks, blandet med olje og krydder og stekte ovnen.

Legg igjen en kommentar