Bursdagsfeiring og kakebonanza rett etter jul er ingen spøk. Til og med en kakespiser i min kaliber kan bli en smule kakelei etter uker med mesking av både tørrkaker og diverse annet. Så…i min smaksverden tenkte jeg at jeg måtte lage noe som var helt anderledes på smak enn det jeg hadde inntatt den siste uke og det ble lakrispavlova med limeostekrem. Den ble utrolig god og jeg tenker at det var en fantastisk start på kakeåret 2015:))) Kaken ble det bare en flis igjen av hvilket en kake baker alltid tar som et godt tegn.
Jeg lagde to bunner og fylte inni og oppå med kremen, pluss at jeg fylte med masse deilig Valldal bringebær inni. Jeg kjøper alltid de frossene bringebærene fra Valldal på denne tiden av året, den er av super kvalitet i forhold til den importerte bæren både med tanke på pris og kvalitet.
Lakrispavlova
- 6 eggehviter
- 350 g sukker
- 1 ss maisenna
- 2 ts balsamicoeddik eller hvitvinseddik
- 2 ss lakrispulver
- 2 ss søt lakrissirup
- Pisk eggehviter med litt av sukkeret til de skummer.
- Bland maisennaen i resten av sukkeret og ha i eggehvitene og miks til du får en blank og stiv marengs.
- Ha i edikken go mix 10 sekunder til.
- Vends så forsiktig inn 2 ss lakrispulver og 2 ss lakrissirup.
- Ta en bakeplate med bakepapir og fordel massen i to sirkler på ca 22 cm.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Skru den ned på 140 grader i det du setter bunnene inn i stekovnen, og stek i ca. 1 time.
- Skru av ovnen men la pavlovaen stå inni med døren på gløtt til den er avkjølt.
Limeostekrem
- 450 g philadelphiaost
- 4 dl fløte
- 1 vaniljestang
- 450 g bringebær (1 1/2 pakke frossen Valldal bringebær)
- saften av 4 lime
- 300 g melis
- Ha osten og vaniljestangen i mixer og bland til det blir litt mykt ca. 1 minutt
- Ha i melis og mix.
- Ha i fløte og mix til du får en kremete konsistens.
- Hell limejuicen i og mix til alt er blandet.
Montering
- Legg bunnen på et fat.
- Fyll på halvparten av kremen på bunnen.
- Legg på masse bringebær
- Ha bunn nummer to på bringebærene.
- Bre så resten av kremen over og pynt med resten av bringebærene.
- Denne kaken bør spises samme dag som den lages, bunnene kan lages dagen i forveien.
Åh, denne gleder jeg meg til å prøve 🙂
Hvor kjøper man lakrispulver og lakrissirup?
Hei! Hvilke butikker føler singelfrosne bringebær fra valldal? 🙂
Går d greit å lage den uten lakrissirup?
Tror du det går greit å bruke raw lakrispulver og salt lakrissirup?
Hei ? jeg holder på å lage denne kaka nå, men ble bunnen din også ganske «bløt» og seig eller ble den helt tørr?
Hei Camilla!
Planlegger å lage denne til dessert i et selskap til helgen – tror du denne oppskriften holder som en dessertporsjon til 12 pers?