MAKRONER MED POLKATRØFFEL

Lik

DSC_0017

Jodda makroner er fremdeles en hit hos meg etter år med mislykking…Åhhh makroner med polkagristrøffel var HIMMELSK. Når tennene tygger gjennom et sprøtt ytre, en myk kjerne for så å treffe på trøffel som bare brer seg over tunga i en smakseksplosjon…ja THEY ARE FABOLUS!!! Polkagrisdrops er nostalgi for meg, når jeg spiser de og lukker øynene og tenker jeg står i lag med Pippi, Tommy og Annika i den store gammeldagse godtebutikken. Alle som har sett den scenen har vel ønsket å være der, i den bekymringsløse verden der det finnes drops i alle fasonger og farger av den gode gamle sorten. Så lykkefølelsen blir rimelig stor når jeg får til denne vellykkede smaken i en makron.

 

 

MAKRONER 16 stk

  • 30 g sukker
  • 70 g melis
  • 90 g mandelmel
  • 90 g melis
  • 70 g eggehvite

Sett ovnen på 145 grader. Bland sukker og 70 gram melis i en bolle. Bland mandelmelet og 90 gram melis i en bolle. Visp eggehvitene stive, og tilsett sukkerblandingen litt og litt. Visp til du får en seig marengs. Tilsett mandelmelblandingen, og rør til du får en glatt og jevn røre. Ikke vær redd for å blande det ordentlig. Jeg kjørte noen runder med vispen, og rørte tilslutt med slikkepott langs bunn og kanter.

Hell røren i en sprøytepose, og sprøyt ut 32 runde makorner på bakepapir. La de tørke i minimum 45 minutt før du setter de i ovnen. Stekes på 145 grader i ca. 15 minutt. Her må du sjekke at de ikke blir for lite eller for mye stekt. Jeg steker mine litt lengre for jeg har en ovn som alltid trenger lengere steketid enn oppgitt. La de avkjøle!!

DSC_0007

 

TRØFFELFYLL

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 50 g fløte
  • 25 g romtemperert smør’
  • noen dråper peppermynte olje
  • 1/4 dl knuste polkagriser

Hakk sjokoladen og legg det i en bolle. Kok fløten,  slå den over sjokoladen og til sett klatter av smøret. Bruk stavmikser til å kjøre trøffelen glatt og smidig. Da blir konsistensen perfekt. Om du ikke har stavmikser så bruk slikkepott, ha i peppermynte olje og ha i litt av polkagrisene. Bland godt. Sett trøffelen til avkjøling i ca. 1 time. Sprøyt trøffelen ut på den ene halvdelen av makronen og klem andre halvedelen fast i den.

Rull sidene av makronene i restene av den knuste polagrisene, og nyyyyyyt.

DSC_0016 DSC_0015

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar