Sarah Bernard

Lik

Shara Bernhard5

Her er kjøkkenet på halv åtte, da det regnet ut av spottene her om dagen har det resultert i demontering av enkelte skap. Så det ser ut som det har vært fest på grunn av alle glass og fat som står rundt omkring…men men da får en trøste seg med litt søtt. Så jeg baker på kjøkkenbordet, og gleder meg til alt er på plass igjen.

I dag er det deilige Sarah Bernard på kakemenyen. Deilig mandelbunn, sjokoladekrem og sjokolade på toppen. Trippel lykke spør du meg!!! Vi var så heldige å bli invitert på søndagsmiddag i går, og da hadde jeg med disse for å teste ut om de falt i smak…hvilket jeg faktisk tror de gjorde:)

Mandelbunn ca. 20-24 stk

  • 300 g mandelmel
  • 300 g  melis
  • 2 eggehviter
  • 1 ss vaniljeextrakt

Bland alle ingrediensene i en foodprossesor, kjør alt sammen til en deig. Fordel deigen enten i muffinsformer eller rett på bakepapir. Jeg brukte noen sandkakeformer som jeg synes ble veldig fin å servere i, men husk at de må smøres. Stekes på 200 grader i 15-20 minutt. Avkjøles.

Shara Bernhard1

Shara Bernhard3

 

Sjokoladekrem

  • 200 g smør (romtemperert)
  • 200 g sjokolade
  • 3 dl melis
  • 2 ss cappuccino pulver (pose du blander vann i)

Smelt sjokoladen i vannbad eller forsiktig i mikro. Ha smør, melis, sjokoladen og cappuccinopulveret i en mixebolle og pisk til kremen er luftig, ca 5-7 minutt. Begynn på lav hastighet, og øk etterhvert. Fykk en sprøytepose og bruk ønsket tip, sprøyt på de avkjølte bunnene. Sett kakene i kjøleskap eller fryser slik at sjokoladekremen blir så kald som mulig, da er det lettere å dyppe de i toppingen og at det stivner pent.

Shara Bernhard4

 

Sjokoladetopping

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 ss nøytral olje

Ha olje i sjokoladen og smelt  i vannbad eller forsiktig i mikro. Dypp kakene oppi slik at kremen nesten er dekt. Sett til avkjøling. Når sjokoladetoppingen er stivnet, er det bare å koke kaffe, ringe naboen og invitere på deilig julebakst.

Shara Bernhard6

 

Legg igjen en kommentar