Rabarbrasesongen er i gang, og jeg er så glad som har en snill nabo nedi veien som lot meg høste inn masse deilig rabarbra. Selv har jeg plantet jordbærrabarbra i år og vil nok måtte belage meg på snille naboer noen år til…det tar jo litt tid før de gror og blir store og frodige.
De fleste har sikkert et barndomsminne om rabarbra dyppet i en sukkerkopp? Jeg har hvertfall det. Hos bestemoren min i Malangen trådde jeg mine barnesko, og der var de største rabraene jeg hadde sett. Hun pleide å lage suppe og grøt av rabaraen, mens jeg som minste barnebarn alltid fikk sukker i en kopp og lovt til å ta meg en stengel å spise. Det var barndomslykke:)
Jeg har lyst å vise dere en litt ny måte å bruke rabarbraen som er kjempegodt til grillmat, oster eller indisk mat. Selv prøvde jeg ut denne til en nydelig indisk lammerett som dere skal få oppskrift på senere. Den er kjempedeilig og jeg anbefaler dere å lage for å ha som tilbehør.
Rabarbrachutney 1 glass (jeg dobler ofte oppskriften)
- 350-400 g rabarbra
- 1/2 stor rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 chili rød
- 1/2 stor rød paprika
- 10 g frisk ingefær
- 1 dl brunt sukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts malt nellik
- 1/4 dl hvitvinseddik
- Rens rabarbraen og del den opp i små biter.
- Kok opp vann og ha rabarbraen i og la det koke opp slik at den beske smaken forsvinner.
- Hell av vannet og rabarbraen tilbake i kjelen.
- Finhakk løk, chili, hvitløk, paprika, ingefæren og ha det i lag med rabarbraen.
- Ha i sukker, krydder og hvitvinseddik.
- La alt koke opp og skru ned slik at det står og småkoker i ca. 1-1/2 time
- Ha på glass go server tip deilig mat.
Herlig! Likte dessverre ikke rabarbra som barn på tross av at mormor hadde det i hagen, men jeg har siden oppdaget at dette er jo faktisk digg! Særlig rabarbrakompott 😀
Chutney var noe jeg ikke hadde hørt mye om før jeg flyttet over dammen, men siden har jeg spist en hel del av det. Det er jo så godt med ost og kjeks også, mmm 🙂 Denne oppskriften ser virkelig god ut! Kanskje jeg må ut og jakte på litt rabarbra selv ^ ^ God mandag! x
Dette så spennende ut, så det må jeg prøve! Hvor lenge tror du det holder seg i kjøleskapet etter man har laget det ?
Hilsen Trine
hei på deg 😀 har laget dette etter din oppsk ..ÅÅ det var så digg 😉 bare at jeg tok i mere chili og hvltløk hahaha tusen takk for at du delte denne oppsk 😉