Kaldhevet gjærbakst

Lik

DSC_1601

Har du litt tid på kvelden så slenger du raskt sammen en gjærdeig, triller ut rundstykker baguetter eller boller, legger det på brett og kaldhever. Jeg liker tanken på at når jeg våkner, kan jeg gå ned på kjøkkenet sette brettene med rundstykker på benken for å oppnå romtemperatur (hoppe i dusjen), får så å putte de i stekeovnen…og mens de steker dekker jeg bord, koker egg o.l Så roper jeg ned hele bøtteballetten til fersk bakst til frokost og deilig duft av bakst og nytraktet kaffe, for meg er det hverdagsluksus.

DSC_1609

Sist jeg gjorde  dette brukte vi samme brød til en liten pølsebrunch. Jeg hadde nemlig kjøp noen gode pølser vi grillet og vi delte brødene, fylte de med løk, oliven, pølse, salat og alt av det tilbehøret du liker og synes passer sammen. Har du lyst å prøve så er mitt triks at jeg bløter en kopphånduk og legger over for å holde på fuktigheten mens de kaldhever i kjøleskapet. Jeg lar de stå på benken i ca. 30 minutter før jeg steker de, evt pensler de med egg før de settes i ovnen.

DSC_1600

3 thoughts on “Kaldhevet gjærbakst

Legg igjen en kommentar