Scones med valnøtter og rosiner

Lik

DSC_0885

Med en engelsk jente i jobb på bakeriet er det nesten litt farlig å lage scones, for det er som å ha sconespolitiet ved siden av seg. Jeg føler liksom dette er britenes greie selv om de fleste bakerier selger scones nå for tiden. Disse lager vi på jobben, og med Penny, eller «clotted cream» som vi kaller henne, ved siden av har vi defintivt fått tommelen opp av henne. De er ikke for søte, og får disse smakene av valnøtter og rosiner til å gjøre de perfekt. I tillegg er de laget av kulturmelk som gjør de saftige og god på konsistens.

Det er disse jeg sluker hvis blodsukkeret daler, da spiser jeg den akkurat som den er. Men hjemme da kan man dandere og legge pålegg på så man virkelig koser seg, slik som i dag da dette er belønningen for en haug med papirer som er gjort. Så får drømmen være å dra på afternoon tea og få disse etasjefatene fylt med scones, clotted cream, sandwicher osv. Tror jaggu jeg skal gjøre drøm til virkelighet.

DSC_0883

Dette er en oppskrift inspirert av Morten Schakendas scones, og det er så ENKELT å lage.

 

  • 750 g hvetemel
  • 3 ss bakepulver
  • 125 g TINE Meierismør (romtemperert)
  • 75 g sukker
  • 1 appelsin (zezten og saften)
  • 200 g rosiner
  • 150 g valnøtter
  • 5 dl kulturmelk
  1. Kok opp vann og slå over rosinene, la de stå i vannet i 15 minutter før du lar de sile godt av.
  2. Bland smør, mel, sukker i en bakebolle til smøret er smuldret inn i melet.
  3. Tilsett kulturmelk, revet appelsinskall og saften av appelsinen i og bland det hele til en litt klissete deig.
  4. Ha så i valnøtter og rosiner og bland sammen.
  5. Hvelv deigen på et melete bakebord og dryss lit mel over.
  6. Del deigen i 4 runde emner som du klapper til de er 3-4 cm tykk.
  7. Ta så en kniv og del de hvert emne i 4 slik at du har 16 scones totalt.
  8. Sett sconesene på et bakepapir, Visp ett egg og 1/2 dl melk sammen og pensle sconesene.
  9. Stekes 210 grader i ca. 22-25 minutt.
  10. Avkjøles på rist.

 

 

962C774F-69F4-4454-8B40EA56B82A309C-B42788B5-8B37-41FB-8606A604A031CF62

 

Legg igjen en kommentar