Sjokoladefondant

Lik

DSC_0736

På søndag bakte vi sjokoladefondant som overraskelse. Det gikk jo rett og slett veldig veldig bra. Det er nok takket være at jeg har bakt det mange ganger, det er nemlig en av favorittdessertene i familien, spesielt Isak er helt vill etter det. Sjokolade er en av de tingene i livet jeg ikke kan leve uten…Jeg forguder smaken av sjokolade som smelter i munnen, bitter, søt, smakstilsatt…you name it I`ll eat it. Hvis jeg er sur så er sjokolade den beste forsoningsgaven jeg kan få, jeg kan nesten bli blid da:) Og jeg kan nesten ikke tro at noen ikke kan like det. Er det liksom mulig?

Sjokoladefondant spiste jeg for første gang hos min beste venninne. Det var faktisk første gang jeg var på besøk hos henne. Jeg spiste to store fondanter, det var så himla godt at det skulle ikke være mulig å spise bare en. Bare den følelsen av når du setter skjeen i den og midten av den bare renner ut, som en syndeflod. Jeg får nesten en religiøs opplevelse bare av tanken. Jeg mener bestemt at dette er den desidert beste oppskriften på fondanten, den kommer fra boeke «DIGG-feit i en fei». Det er den mest fantastisk morsomme tittel en matbok kan ha. I LOVE IT!!!

 

Oppskrift til 12 mellomstore fondanter eller 6 grande

  • 300 g mørk sjokolade
  • 250 g usaltet smør (jeg må si at jeg bruker vanlig)
  • 5 eggeplommer
  • 5 hele egg
  • 150 g sukker
  • 120 g hvetemel
  1. Smelt smør i kasserolle på middels tempratur, ha i sjokoladen i det smeltede smøret
  2. Visp sammen egg, eggeplommer og sukker.
  3. Bland eggeblandingen i sjokoladeblandingen.
  4. Sikt i melet og bland godt.
  5. Smør posjonsformer med smør og fordel røren i formene.
  6. Stekes på 220 grader i 8-10 minutt.
  7. Du kan oppbevare røren kaldt og steke den ved en senere anledning, da trenger du ca. 12-14 minutt steketid når den er kjøleskapskald.
  8. Tilslutt kan du forsiktig ha over litt lakrissirup.
  9. EAT THE CAKE!!!

One thought on “Sjokoladefondant

  1. Hei Camilla!
    Tenker på å lage sjokoladefondant nå i jula. Har du noen erfaring med om det går an å lage det i store muffinsformer?
    Og har du noen gode tips til når man ser at de er klar til å tas ut av ovnen?

Legg igjen en kommentar