Jeg er veldig glad i supper, og blomkålsuppe er en suppe som mamma lagde ofte, spesielt på høsten med fersk blomkål. Jeg tror i grunn jeg spiste alt av grønnsaker da jeg var liten, og blomkål var en av de. Husker til og med at jeg pleide å ha grillkrydder oppå suppen (skal sikkert ikke si det høyt), men det var veldig godt. Supper er ofte veldig mye enklere å lage og raskere enn man tenker. Hvis man tenker på hvor mye bedre det smaker enn posesuppen, og hvor mye mer næring det er i den ekte i forhold, så vil man vel egentlig ikke spise posesuppen. Blomkålsuppen med sprøtt bacon og godt brød til er ordentlig godt. Ikke minst de søte små liker det veldig godt. I denne oppskriften ble jeg inspirert av Hr. Knutsen sin blogg som hadde laget en persilleolje, jeg lagde en persille og basilikum olje, som jeg dryppet forsikitg i suppen…mmmm det var godt altså.
Oppskrift
- 1 blomkål
- 60 g smør
- 4 ss hvetemel
- 1,5 dl matfløte
- 4 dl melk
- 5 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
- 1/2 purre
- 10 skiver bacon
- 1/2 neve persille
- 1/2 neve basilikum
- 1/2 dl olivenolje
- salt
- pepper
- 2 fedd presset hvitløk
- Legg blomkålbukketene i vann med litt salt og kok mør.
- Smelt smøret og fres purreløken og hvitløken i, ha i melet og rør rundt.
- Spe med melken og kyllingbuljongen, la det koke opp.
- Bruk 3/4 del av blomkålen i suppen.
- Bruk stavmixer for å få en jevn fin suppekonsistens, la det koke opp igjen.
- Kryddre suppen med salt og pepper etter smak.
- Sett stekeovnen på 220 grader og legg baconskivene inni og stek de til de blir sprø, ca 10 minutter.
- Ha urtene i oljen og litt salt og pepper, bruk stavmixer til en urtene er fin moset og blandet med oljen.
- Server suppen i skål, fordel blomkålen du har igjen i tallerkene.
- Legg på finhakket bacon, og drissle oljen rundt i små dråper, ha på litt nykvernet pepper og salt.
- Har du krutonger kan du toppe med det, det er veldig godt til.
Hei bakerinnen! Gratulerer så mye med vel fortjent 2. Plass! Du var kjempegod igjennom hele serien! Jeg lurer bare på hvilken stavmikser du har, for jeg klarer ikke å få suppe helt moset med min.
Ok, takker 🙂
Hei!
Dette så kjempegodt ut 🙂 Hvor mange porsjoner utgjør denne oppskriften?