Her kommer overflødighetshornet som var dommerenes favoritt, med utsagnet gøy gøy gøy fra Pascal og Øyvind. Jeg er rett og slett kjempefornøyd med det. Det viser akkurat hvordan jeg liker å bake, frodighet laget av naturlige materialer. Jeg følte virkelig at jeg fikk vist både bakeren i meg og blomsterdekoratøren. Det bare slynger seg på fatet i all sin fargeprakt fylt med deilige sjokoladetrøfler. Jeg fikk også skryt for to av mine konfekter, den sterke med chili og den søte med lakris, kanel og bringebær. Pascal var veldig fasinert av bringebærpulveret jeg brukte, og det er artig å få oppmerksomhet rundt smakene man velger. Øyvind likte godt at jeg brukte chili som var røkt til å strø oppå den sterke konfekten. Jeg koser meg med denne baksten og håper dere har lyst å prøve konfektene mine.
Her har du oppskriften på Camillas favorittrøfler, som Camilla Johansen lagde i finalen i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.
Søt trøffel med lakris og kanel, rullet i bringebærpulver
- 230 g 45% sjokolade
- 1 dl kremfløte
- 1 pose lakris- og kanel te
- 1 ts lakrispulver
- 1/2 dl knust bringebærpulver til å strø over
- Hakk sjokolade, kok opp fløte og la teposen trekke i ca. 1-2 minutter.
- Ha fløten litt etter litt i den hakkede sjokoladen under pisking.
- Rør til det er smeltet, ha i lakrispulver.
- Rør med stavmikser. Sett til avkjøling.
- Fyll massen i sprøytepose, sprøyt ut små topper.
- Strø over bringebærpulver.
- Sett kjølig.
- Chilitrøffel med mørk sjokolade
Chilitrøffel med mørk sjokolade
- 180 g 60% sjokolade
- 1 dl kremfløte
- 3/4 dl muskovadosukker
- 2 ss smør
- 1/2 rød chili
- 1/2 grønn chili
- Chilipulver til å strø over
- Kok opp fløte og la chili trekke til ønsket sterkhet, ta ut chilien og kok opp på nytt med sukker og smør i.
- Hell den varme fløten litt etter litt over den hakkede sjokoladen.
- Rør til alt er smeltet. Sett til avkjøling.
- Når den er romtemperert helles den over i en bakepapirkledd firkantetform à 15×15 cm.
- Sett den i kjøleskap til den er stivnet.
- Ta den ut og skjær biter på 2×2 cm og vend de i kakao og strø over tørket chili.
Bitter trøffel med valnøtter og kandisert grapefrukt
- 200 g 80% sjokolade
- 50 g usaltet smør
- 1 1/2 dl créme fraiche
- 1 ss honning
- 4 ss ristede hakkede valnøtter
- Kandisert grapefrukt og lime
- Smelt smør, ha sjokoladen over og la det smelte videre over vannbad.
- Rør inn crème fraiche og honning under pisking. Avkjøl litt.
- Fordel ¾ deler av de ristede nøttene i små konfektformer.
- Bland finhakket kandisert sitrusskall i trøffelmassen.
- Fyll trøffelen i sprøytepose med tupp, sprøyt massen i konfektformer.
- Strø over kandisert grapefrukt skall og finhakkede nøtter.
Kandiserte sitrusskall:
- 1 stk lime
- 2 stk grapefrukt
- 100 g sukker
- 100 ml vann
- Ta skallet av sitrusfruktene med zetsjern. Prøv å få så lange strimler som mulig.
- Ha sitrusstrimlene i en kjele og dekk så vidt med vann. Kok opp og slå alt over en sil.
- Skyll sitrusstrimlene godt med kaldt vann. Ha strimlene opp i kjelen igjen.
- Tilsett sukker og vann. Kok opp.
- Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 15 minutter til det får en sirupsliknende konsistens.
- Avkjøl, og la det stå i romtemperatur før servering.
Hei Camilla!
Hvor får du tak i bringebærpulver? Eller lager du dette selv?
Det eneste jeg finner på nett er på utenlandske sider med kjempedyr porto!
Hva er muskovadosukker? Er det det samme som brunt farin?
Hei! Jeg lurer på om du lager bringebærpulveret ditt selv, og vil du i så fall dele fremgangsmåten?? Vet at det kan kjøpes, men det må vel gå an å lage selv eller??! Hilsen Marianne