Gulrot cupcakes ala lille Bakerinnen

Lik

DSC_0249

Det nærmer seg morsdag og tenk om man hadde fått servert noe søtt og deilig av sine barn. Jeg har jo min egen lille bakerinne som har bakt gulrotcupcakes med cremetopping for noen uker siden. Selvfølgelig med en baktanke fra meg;) nå er det absolutt ingen grunn til å ikke få morsdagskake…hihi Det jeg tenker er at om du ønsker at dine håpefulle skal ta i bruk kjøkkenet er dette den perfekte oppskrift å begynne med. Den er enkel og lett, og er nesten umulig å mislykkes med. Bare finn den frem på iPad eller laptop og la de sette i gang, Jeg ba henne lese gjennom hele oppskriften først og finne frem alle ingrediensene. Så måle opp alt før så å begynne å blande det sammen. Slik blir det ingen krøll i bakingen, det gjelder å lære de gode arbeidsmetoder:)) og etter å ha lest ukeplanene til min datter hvor det står at man skal lære barna å måle i dl og gram osv. så er det jo en hviss læring i dette også. Det hele startet da hun satt og leste i bakeboken til Hele Norge Baker hvor hun fant denne oppskriften og gikk løs med iver og lyst. Nå er hun i gang med å skulle lage sin egen bakebok til privat bruk, hvilket er et morsom prosjekt syntes mammaen. Her er oppskriften på saftige deilige gulrot cupakes med syrlig ostetopping.

DSC_0252

12 store Cupcakes

  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 2 1/2 dl solsikkeolje
  • 3 egg
  • 3 dl sukker
  • 5 dl revne gulrøtter
  • finrevet skall av 1 sitron
  • finrevet skall av 1 appelsin
  • 2 1/2 dl hakkede valnøtter

 

Bland sammen mel, bakepulver, natron og kanel i en bolle.

Ha olje, egg og sukker i en kjøkkenmaskin og miks på høy hastighet i

5 minutter. Tilsett gullrøtter, sitronskall, appelsinskall, hakkede vallnøtter

og mellblandingen. Miks i 3 minutter på medium hastighet.

Fordel røren i cupcakeformer, men ikke fyll formene mer en halvfulle. Stek i ca 20-25 minutter.

DSC_0250

 

Cream Cheese Glasur

  • 300 g mykt smør
  • 200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang (frøene)
  • 250 g original Philadelphis ost
  • 4 ss sitronsaft

Pisk smør og melis i ca. 3 minutt til det blir hvitt.  Bland i vaniljesukker og philadelphiaost og rør til en jevn konsitstens. Ha sitronsaft i og bland sammen. Ha kremen over i en sprøytepose og velg ønsket tip, sprøyt på toppen av den avkjølte cupcaken og SMIL for du har fått det TIL!!!!

DSC_0264

 

One thought on “Gulrot cupcakes ala lille Bakerinnen

Legg igjen en kommentar