Salat med rødappelsin og ristet sesamfrø ja også deilig cheddar grytebrød

Lik

DSC_0298

I dag var lykken at en søt «liten» butikkeier oppi gata kom innom butikken før hun dro hjem…litt av posens innhold datt ut og jeg var rask til å spørre «hva skal dere ha til middag?» svaret var salat og hun ramset opp masse deilige saker som skulle være i den. Dermed tenkte jeg at nå skal dere få smake en salat inspirert av noe jeg og Christin fikk servert av Patricia, en SIKKELIG SUNN YOGA DAME…som jobbet på by TIMO og lagde lunsj til oss under innsalget i helgen. Ja hun fikk meg til og med til å drikke en grønn smoothie som ikke inneholdt frukt, jeg følte at jeg gikk både ned i vekt og fikk økt muskelmasse bare av å se på den. Dere skal få oppskrift på den også. Jeg ble jo litt fasinert av denne flotte dama som fortalte om sin yoga guru i India hvor hun skulle reise ganske snart, og at hun drev å lærte sanskrit og hele pakka…nesten så jeg hiver meg med på yoga jeg og, selv om toga-party sikkert er nærmere hva jeg ender opp på;) Her kommer oppskrift på en deilig frisk salat med masse smak og hvor ungene tvidde seg restene i lunsj pakka.

DSC_0296 DSC_0295 DSC_0294

SALAT  2 voksene 3 barn

1 pose mixet bladsalt

2 rød-appelsiner skjært i båter

8 småtomater delt i båter

1/2 purre finstrimlet

4 ss sesamfrø ristet på pannen

1 pakke ferdig skjært chorizo delt i to og sprøstekt

1 pakke bacon, ca 200 g skjært i små biter og stekt

1 pk sukkererter delt i to på langs

parmesan høvlet til å strø over

god olivenolje til å ha over til slutt

Legg salaten i bunn, ha på lagvis eller legg i mønster oppå om du ønsker det. Bruk gjerne en litt stor flat skål, da får du lett fordelt salaten og det blir enkelt å forsyne seg.

DSC_0299

 

Grytebrød med cheddarost

500 g hvetemel

4 dl kaldt vann

1 ts salt

1/4 ts tørrgjær

200 g cheddarost

DSC_0254 DSC_0253 DSC_0252 DSC_0251 DSC_0250 DSC_0267

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, du trenger ikke elte. Det er nok at deigen er blandet og jevn. Dekk det til med plastfilm eller lokk og la det stå i 12-22 timer på kjøkkenbenken og heve. Ta et bakepapir og legg på benken, strø på godt med mel. Legg deigen som skal være litt bløt oppå melet og dra og brett den 3-4 ganger, fordel cheddarosten inni, deigen vil bli litt fastere, du skal ikke kna den. Når den er samlet til en litt rund deig hvelver du hevebollen over deigklumpen og lar den stå til etterheving i 1 1/2 – 2 timer. Sett ovnen på 250 grader og sett inn en ildfast form eller gryte med lokk i ovnen slik at den også blir varm. Når deigen er ferdig etterhevet har du den i den varme formen (mulig du må skrape den litt av bakepairet, ikke tenk på at formen på brødet ikke er perfekt…det blir det) og legg lokket på, sett den inn i ovn og stek den på 250 grader i 30 minutt ta så av lokket senk tepraturen til 220 grader og stek videre i 15 minutter. Legg på rist og avkjøl. Jeg lover deg et FANTASTISK brød med VERDENS BESTE CRIPSE skorpe. Sett deigen allerede i kveld og vips så har du verdens beste brød til i morgen.

DSC_0244 DSC_0243

One thought on “Salat med rødappelsin og ristet sesamfrø ja også deilig cheddar grytebrød

Legg igjen en kommentar