Hvit og mørk sjokolademousse med coulis og nøttecrunch

Lik

IMG_5838

I ALWAYS PREFER DESSERT FIRST;) Jeg er et utpreget dessert menneske, jeg liker stoooore porsjoner dessert. En gang jeg var på Hoelstuen fikk jeg to desserter for sjefen visste hvor glad jeg var i sjokoladefondant, i tillegg var jeg gravid så jeg unnskyldte meg med at jeg trengte det. Det har jeg forsåvidt fortsatt med;) Dessert er egentlig litt nostalgisk for meg. Da jeg var liten hadde vi alltid dessert på søndager. Jeg har i grunn innført det jeg og, men kunne vel godt ha vært enda flinkere i uken. Noen synes sikkert dessert er usunt og alt det der, men huff, jeg klarer ikke å unnvære de gode sakene i livet. Sjokolademousse er jo så lett, så når jeg spiser det tenker jeg at det veier ingenting, derav ingen kalorier…jadda jeg vet at jeg lurer meg selv. Men se på denne desserten…man spiser gjerne to;)

Oppskrift til 12 porsjoner

Hvit sjokolademousse

  • 200 g hvit sjokolade
  • 3 eggeplommer
  • 4 dl fløte

Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk eggeplommene sammen og visp inn fløten, la dette få et oppkok uten mens du rører hele tiden. Hell i den smeltede sjokoladen og rør sammen til en jevn saus. La det bli romtemperert.

Pisk 3 dl fløte til luftig krem. Vend sjokoladesausen forsiktig inn i kremen, fyll i bunn av glassene og sett kjølig mens du lager den mørke moussen.

Mørk sjokolademousse

  • 180 g mørk sjokolade 60-70%
  • 1 1/2 fløte
  • 6 eggeplommer
  • 37 g sukker
  • 37 g vann
  • 3 dl fløte

Hakk sjokoladen og legg den i en bolle. Kok opp 1 1/2 dl fløte og slå over sjokoladen , la den smelte. Rør med stavmixer eller en slikkepott til du får en glatt og fin trøffel.

Legg eggeplommene i en bolle. Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Slå sukkerlaket i eggeplommene mens du pisker kraftig med elektrisk visp på max hastighet til det blir et fast skum.Bland sjokoladetrøffelen forsiktig i eggeskummet. Visp 3 dl fløte til krem og bland den inn i sjokolademixen til den blir jevn og glansfull. Fordel moussen oppå den hvite og sett til avkjøling.

IMG_5837

Bringebærcoulis

400 g bringebær (gjerne fryst)

1/2 lime saften

1 1/2 dl sukker

2 plate gelatin

Legg gelatin i bløt. Kok opp bringebær, lime og sukker. La det putre til saften er kommet ut av bæren. Slå den varme saften gjennom en sil i en bolle og klem ut all saft. Klem vannet godt av gelatin, og rør det inn i den varme bringebærsaften. Avkjøl litt, og slå forsikig oppå moussen. Sett kjølig.

IMG_5829

Crunchy nøtter

Bruk dine favoritt nøtter. Jeg brukte Hasselnøtter, som jeg grov hakket, ca. 100 g, legg de i en stekepanne og rist dem. Strø så over 5 ss sukker og la det smelte og karamllisere nøttene. Avkjøl og strø over til slutt.

Så hva tenker du nå? Kanskje som meg? Do you always prefer dessert first?

IMG_5834

Legg igjen en kommentar