Hi Hats cupcakes med bringebærmarengs

Lik

DSC_0323

Jeg føler meg som selveste sukkerheksa når jeg skal fortelle om disse syndige og gode cupcaksene. Deilig kraftfull sjokoladecupcake med bringebærmarengs og sjokoladedekke…how bad can that be??? For å si det sånn, det er dyrisk godt. Søtt, men godt!!! Oppå sjokoladetoppingen har jeg mortet tørket bringebær, strødd det over som er syrlig lite krydder, og som bare pirrer på tungen din. Hvis jeg ser Hi Hats noen plasser så kan man trygt si at det er 1-0 til Hi Hatsene. Slik har det vært siden jeg spiste min første for 10 år siden. Jeg kan ikke motstå, er ikke bygd for å motstå…jeg er bygget for å motta:) Det er å deilig å innrømme, men jeg har måttet gått til innkjøp av smalski, bortoverski, oppoverski og nedoverski…ja også vurderer jeg piggsko…dette for er du et mottaksmenneske så må man på et punkt i løpet av dagen ha puls over hvilepulsen:) ja for ikke å bli et cookiemonster. Sånn fargemessig har jeg alltid tenkt på veldig sunne og ikkesukkerspisende folk som fargen GRØNN. MEN jeg må innrømme at jeg ALDRI har tenkt på hvilken farge jeg er, sukerspisendetildelsusunnogsunnpåsammetid menneske. Jeg tror jeg bare går for fargen BRUN, hvis du blander alle farger så blir det jo brunt, ja, jeg velger meg BRUNT!!!

DSC_0326

 

Oppskrift 12 store eller 18/24 små

  • 3 egg
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 dl kulturmelk
  • 2 ss kald kaffe
  • 3 1/2 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss kakao
  • 1 knivsodd salt
  • 100 g mørk kokesjokolade

Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og ha i kulturmelken og kaffen. Ha det i eggedosisen og rør det forsiktig inn. Bland hvetemel, kakao, salt og bakepulver forsiktig ned i røren. Smelt sjokoladen over vannbad eller forsiktig i mikroen, vend den inn i røren. Fyll cupcakesformer 2/3 full med røre. Stekes på175 grader midt i ovnen i ca. 12 minutt for små og 15-20 minutt for store. Lurt å sjekke med en kakepinne.

 

DSC_0310 DSC_0311

DSC_0314

 

Italiensk marengs

  • 1 dl vann
  • 250 g sukker
  • 4 eggehviter
  • 100 g bringebær

Kok sukker og vann til en sirup med en tempratur på 121 grader. I mens pisker du romtempererte eggehviter fra rolig til medium hastighet til de er blitt stive. Slå forsiktig i en tynn stråle med sukkersirupen i den stive eggehviten mens du kjører på max hastighet. La marengsen piske i va 7 minutter til den bli romtemperert. Ta bringebæren og knus den med en gaffel, bland det inn i marengsen men en slikkepott til slutt. Fyll en sprøytepose med marengs og sprøyt litt fra ytterkanten og i sirkler oppover. Sett i kjøleskapet.

DSC_0315 DSC_0316

 

Sjokoladedekke

  • 200 g sjokolade
  • 3 ss nøytral matolje

Smelt sjokoladen i vannbad eller forsiktig i mikro, rør inn nøytral matolje. Bruk en liten bolle eller et glass. Enten kan du dyppe hele marengstoppen i glasset eller du kan bruke en skje og påføre sjokoladen fra midten og la det renne utover, og fylle litt etter med skjeen.

DSC_0324

And now…you turn in to a cookie monster!!! EAT!!!

DSC_0325

 

Legg igjen en kommentar