VÅRRULLER – det er enkelt det:)

Lik

DSC_0244

Jeg vil begynne med å si at DETTE ER ENKELT!!!! Av og til har man bare lyst på noe annet….Vi ruller mot vår og vårruller er så utrolig deilig hvis du lager de selv. Riktig nok stekt i olje, men jeg synes det er så godt å ha masse grønnsaker i så de blir i grunn ganske så sunn da. Nok en av mine barns favoritter, jeg burde egentlig ikke si at jeg har laget det for det blir et evinnelig mas…men samtidig er det kult at mamma rocker på kjøkkenet og disker opp med noe de liker:))) Jeg fikk et innfall om å lage mange for å få nok til også å ha i fryseren. Deilig crips på utsiden og varm og smakfull på innsiden…chili, ingefær, løk, og andre deilige saker. Ikke bare ser det godt men duften av alle de finhakkete ingrediensene er himmelsk. Hvis middagen har vært lett og travel så kan det være godt med noen vårruller til kvelds, litt chilidip og iskaldt vann så får du en ekstra piff på kvelden. Men…om du vil ha de til middag så pleier vi å woke våre favorittgrønnsaker, koke eggnudler for så å blande nudler og grønnsaker og legge vårrullene oppå:) it`s yummi;) her er min oppskrift:)

DSC_0242

Oppskrift ca 60-80 stk

1,2 kg kjøttdeig

4 kopper hodekål finstrimlet

3 kopper gulrot revet

3 stk gule løk finhakket

3 ss ingefær

1 rød chili finhakket

4 fedd hvitløk presset

3 egg

1/2 pk risnudler

3 pk Mama Sitas krydder mix

2 pk filodeig ark

Stek kjøttdeig ha det over  i en stor gryte. Stek løk, ingefær, chili, gulrot og hodekål til det blir mykt men fremdeles spenstigt, bland i krydderposene og oppklipte små biter av risnudlene. Bland alt i gryten, pisk eggene lett sammen og hell over mens du vender alt rundt til det blir en blank gryte. Risnudlene skal også bli blanke og myke.

Ta et filodeigark og legg på 1-2 ss med fyll, ettersom hvor store ark du har kjøpt. På de små arkene bruker jeg 1 1/2 ss fyll. Rull spissen inn mot midten og pensle endene med egg for å forsegle de slik at de holder seg lukket. Jeg pleier å legge de på en bakeplate, da ligger de stødig mens du lager de andre ferdig.

DSC_0239

 

DSC_0240

DSC_0241

Fyll en panne ca 4-5 cm med olje som er egnet til høy tempratur. Jeg bruker solsikkeolje. Pass på at oljen er ordentlig varm, legg vårrullene i pannen og vend de rundt og stek på den andre siden når de begynner å bli gyldne. Ta en skål med søt chilisaus og dypp den varme crispe vårrullen i sausen og nyyyyt!

DSC_0243

 

 

 

6 thoughts on “VÅRRULLER – det er enkelt det:)

  1. Er så glad i vårruller, og disse så nydelige ut 😀 Men det er som far pleier og si – det er såsen som gjør susen *smiler* soya saus og sweet chilli saus hvilken som helst dag 😀
    Har laget «sommer ruller» med risark også før, men må jobbe på tre overflater så det ikke klistrer seg 🙂
    God onsdag! x

  2. Dette så kjempegodt ut, MEN har prøvd filodeig før og det endte med at jeg ga hele pakken rundjuling for å så kaste alt i søpla. (kjenner jeg fremdeles blir sint av aå tenke på det). Hvilken type filodeig er lettest å bruke og vil du være så snill å komme med en utfyllende beskrivelse av hvordan du går frem for å dele arkene fra hverandre og fylle de uten at de revner, please. Guttene mine elsker vårruller og det hadde vært fantastisk å servere hjemmelagde:)

  3. Pingback: Ugg Leather Boots

  4. Disse ble kjempegode og tusen takk for nøye og god innføring i håndteringen av filodeigen. Som du ser har jeg ventet lenge før jeg nærmet meg den igjen, men i går gikk jeg i gang med dødsforakt og resultatet ble helt fantastisk:)

Legg igjen en kommentar